Следвайте ни

Затварят пътя Пловдив - Пазарджик до края на лятото

viber icon

Затварят за лятото пътя Пазарджик- Пловдив в участъка от кръстовището за село Цалапица до кръговото с околовръстния път на Пловдив. От днес на 10-километровия път започва ремонт, съобщиха от АПИ. Инвестицията е за над 15 милиона лева, а средствата са осигурени от бюджета на Агенция Пътна инфраструктура. Трафикът ще се прехвърля по обходни маршрути –  по АМ „Тракия“ или по път II-37 Пазарджик – Пещера и път III-375 Пещера - Пловдив.

Ремонтните дейности предвиждат усилване на носимоспособността на пътната основа,  където е необходимо, полагане на нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка. Ще бъдат ремонтирани пътни съоръжения и ще бъде подобрено отводняването с оформяне на земни окопи, бетонови канавки и попълване на банкети. Предвижда се подмяна на бордюри, монтаж на нови пътни знаци и мантинели. Крайният срок за приключване на работата е края на август. 

Буквално преди дни завърши първият етап от реконструкцията на първокласния път от Пазарджик до Пловдив. Тогава бяха обхванати 17-те километра от Пазарджик до разклона за с. Цалапица. Отсечката струваше на АПИ 25, 3 милиона лева.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

...

...

24.06.2020 | 00:16

Позитивното е че селяците от РА трудно стигат до Пловдив

Отговори
1 2
:::

:::

25.06.2020 | 18:29

ама разбира се, вие селяците от РВ сте си самодостатъчни, както качествено, така и количествено, не ви трябват още, разбирам ви

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?