49

Засилен трафик утре в Пловдив заради протести на превозвачите

Затруднения в трафика и в придвижването на пътниците, които използват междуселищните и вътрешноградските линии на масовия обществен транспорт, се очакват утре в Пловдив. Причината са постъпили в Общината  уведомления от браншови организации на превозвачите за протестни действия.

За времето от 09:30 до 22:00 часа е планиран протестът на Съюза на международните превозвачи. Предвижда се в него да се включат над 200 тежкотоварни автомобила. Те ще заемат крайната дясна лента на Асеновградско, Пазарджишко, Карловско,  Голямоконарско, Цариградско и Кукленско шосе. Камионите няма да се включват в движението, така че да не се възпрепятстват другите пътни превозни средства и масовият градски транспорт.

Протест е заявен и от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Според постъпилото в общината уведомително писмо транспортните фирми, извършващи превоз на пътници по междуселищните и вътрешноградските линии, няма да изпълняват маршрутните си разписания в интервала от 09:00 до 17:00 часа. Възможно е протестните действия да бъдат отменени, ако при днешните разговори с правителството исканията на превозвачите бъдат приети. 

Община Пловдив следи развитието на събитията и своевременно ще информира гражданите за актуалната ситуация.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
х м

х м

17.05.2022 | 16:37

Превозвачите нямали готовност да върнат старите разписания, но за сметка на това ще откажат да возят утре пловдивчани, нищо че им се плащат милиони субсидии от общината и държавата! Голямо благодарско за местните герберуги

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?