Следвайте ни

Започват пробива на „Модър-Царевец“ до края на годината СНИМКИ

viber icon

Строежът на пробива „Модър-Царевец“ може да стартира до края на годината. Това стана ясно след среща на кмета Здравко Димитров и ресорния заместник-кмет Пламен Райчев. Двамата направиха преглед на целия набор от документи, които са необходими, за да започне изграждането на обекта. Единствено все още се очаква съгласувателно становище от НКЖИ.

„Имаме уверението на екипа на генералния директор инж. Красимир Папукчийски, че следващата седмица ще получим тяхното становище и веднага ще пуснем комплекта документи за издаване на разрешение за строеж. Чакаме само този документ, който е важен, защото в обекта има и държавна собственост. Напълно реално е строителните дейности по връзката да бъдат стартирани още преди Коледа“, обясни Райчев.

„Връзката  "Модър-Царевец" е много важна за града като  част от вътрешния ринг на Пловдив, който е един от приоритетите ни в този мандат. Ангажиран съм с този проект още от времето, когато бях районен кмет на „Западен“, радвам се, че след повече от 10 години нещата най-после са на път да се случат“, коментира  Здравко Димитров.

Съоръжението ще бъде пряка пътна връзка между районите "Западен" и "Южен". Проектът  включва  не само подлез под жп линията, но и удвояване на двете улици -  „Модър”  до Коматевско шосе  и „Царевец” до бул. „Хаджи Димитър”.   Идеята е строителите да започнат разширението на ул. „Модър” от страна на Транспортна болница. 

Кметът Здравко Димитров обяви преди няколко месеца, че е поискал държавно финансиране за три от големите проекти на Пловдив през държавния бюджет за 2021 година на обща стойност от 20 млн. лв. Това са проектите за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ и двете отсечки на улица „Царевец - от „Хаджи Димитър“ до „Свобода“. Другият проект е  пробивът под Водната палата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пенчев

Пенчев

12.12.2020 | 16:12

Трети мандат вече герб не може да се оправи с този проект. Готов беше, пари имаше, изготвен проект, всичко. Пълна управленска безпомощност. Или има и друго - от тук не може много да се открадне, че бая работи трябва да се свършат.

Отговори
3 0
Тъпа..нари. Лъжл..иви

Тъпа..нари. Лъжл..иви

12.12.2020 | 12:30

Доколкото си спомням обекта уж беше почван 9 пъти пти маминия.Сега.зикито и той се напъна за дедети. Не казвай хоп преди да скочош.

Отговори
6 0
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

12.12.2020 | 11:05

Един ако е бил болен от тези тъпа. .нари, сега вече всички са болни. Кметът го изкара и пак не му дойде акалът.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?