Следвайте ни

Започна изграждането на новото обръщало за автобусите в „Прослав“

viber icon

Новото обръщало за автобусите в квартал „Прослав“ ще започне на функционира до броени дни в зависимост от метеорологичните условия. В това се увериха заместник-кметът Тодор Чонов и директорът на ОП „Организация и контрол по транспорта“ инж. Пламен Вълков. Днес те бяха на място, за да видят докъде е стигнало изграждането на зоната, където колите на градския транспорт ще спират за кратък престой.

„Целта ни е да освободим пространството в центъра на квартала, където сега шофьорите почиват. Те спират автобусите много близо до къщите на хората и струпването им създава сериозен дискомфорт на живущите наблизо от шум и газови изпарения“, обясни Тодор Чонов и добави, че вече е създадена необходимата организация за движение.

Предстои на новото обръщало, което се намира на ул. „Елена“ № 2, да бъдат поставени електрически стълбове, химически тоалетни и бетонови елементи (джърси), които да указват входа и изхода. Изграждането му е факт след молби на граждани и след одобрение от Експертния съвет по безопасност на движението и решение на Общинския съвет. Така автобусите по линии - 6, 15, 24, 222, 17 и 66 ще имат достатъчно място да маневрират, а шофьорите да имат възможност за кратка почивка.

„Няма да променяме местонахождението на спирките на градския транспорт вътре в квартала“, посочи инж. Пламен Вълков.

Той допълни, че в момента работна група обхожда града, за да види къде евентуално могат да се обособят нови стоянки за таксита или да се премахнат стари такива. За вчера и днес общо 160 шофьори са подали заявления в ОП „ОКТ“ за издаване на временни разрешения за извършване на таксиметров превоз на пътници на територията на община Пловдив.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?