71

Зам.-кметът Райчев проверява защо се бави ремонтът на Брезовско шосе

Поредна инспекция на  реконструкцията на Брезовско шосе направи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Ремонтът се извършва по „Интегриран проект за водите на град Пловдив - Етап 1“ - позиция 3, и трябва да завърши до април 2023 г.

„Това е уникален проект, досега не са полагани тръбопровод и канализация на такава дълбочина. Проблемите идват от по-трудното укрепване на земната маса при 10 метра дълбочина, защото почвата се свлича и заклинва подпорните кофражни платна, които се поставят на изкопа. Без тях е невъзможно да се полагат тръбите. В същото време в този участък не може да работи повече от една машина и строителите напредват изключително внимателно и бавно“, коментира след инспекцията Пламен Райчев.

Той получи уверението на техническия ръководител на обекта, че веднага след като бъде преодолян най-дълбокият участък, от фирмата изпълнител ще насочат още техника.

„Разбирам недоволството от затрудненията, които гражданите и бизнесът изпитват, и още веднъж се извиняваме за причиненото неудобство. Става въпрос за около 50-60 метра, след което ще преминем най-високата точка от трасето. В по-плитките участъци от фирмата гарантираха, че ще съсредоточат допълнително техника и ще наваксат изоставането от графика“, допълни зам.- кметът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?