49
Следвайте ни

Задава се пореден кошмар в трафика на възлова улица в Пловдив

viber icon

Ремонтът на ул. „Даме Груев” ще започне в средата на ноември, увери зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Проектът за разширението е подготвен от фирмата – изпълнител „Парсек груп” и най-после е внесен в община Пловдив.

"Веднага издавам строително разрешение и чакаме 14 дни, за да влезе в сила. Това означава, че до 10-14 ноември могат да стартират строително-монтажните работи на обекта", уточни  за "Марица" Пламен Райчев.  По закон всяко строително разрешение подлежи на контрол в РДНСК. 

Улицата е в безобразно състояние - тясна 7 метра, паветата често се разместват и хвърчат настрани, тротоарите са с потрошени плочки, а на места - на пръст и чакъл, предблоковите пространства не са благоустроени и колите паркират в локвите и калта. 

Четири мандата местната власт обещава, че тази възлова улица ще бъде ремонтирана. 

На строителите от "Парсек груп"  бяха нужни  близо три месеца, за да съгласуват проекта с всички компетентни институции, включително с КАТ. Договорът с фирмата е подписан  в началото на лятото, но благоприятният сезон за ремонт вече е изтърван. Фирмата има ангажимент да изготви проект, защото обществената поръчка е възложена на инженеринг - проектиране и строителство. 

Ремонтът ще започне от бул. „Македония”  и ще се извършва на три участъка до Кукленско шосе, така че шофьорите и пътниците  трябва да се приготвят за пореден кошмар в трафика в Кючук Париж. 

Тесният път е предвиден за разширяване от двете страни с подмяна на износените подземни комуникации. Настилката ще е с асфалт вместо павета. 

Реконструкцията струва 7,5 млн. лева, които се осигуряват от градския бюджет. За тази година в плана за капиталова програма за ул. „Даме Груев” бяха заложени 3 млн. лева, но те няма да бъдат усвоени за един месец и ще се прехвърлят за следващата година.

При тези темпове важната пътна връзка между бул. „Македония” и Кукленско шосе, където трафикът е много интензивен, ще се проточи три години.  

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

В. Кисьов

В. Кисьов

28.10.2021 | 15:20

Майната им на улиците. Важни са стадионите.

Отговори
6 2
Лъжец до лъжеца, мила моя Майно льо

Лъжец до лъжеца, мила моя Майно льо

28.10.2021 | 15:18

Колкото и околовръстното ли? За всеки избор допълнителен набор от ЛЪЖИ!

Отговори
8 1
Арх

Арх

28.10.2021 | 14:39

Тотев сключваше договори за ремонти по 2 години, а Зико каквото е започнал, не го е завършил. Примери из целия град, включително уличката Май, под носа му.

Отговори
12 1
с ГЕРБ напред към комунизъм

с ГЕРБ напред към комунизъм

28.10.2021 | 14:11

Целият град отново е в разкопки, както в мандатите на Тотев! Усвояват се десетки милиони обществени средства. Управата ни не се интересува от трафика и задръстванията. Договорите се подписват така, че и двама човека да работят на обекта, фирмата пак ще е в срок. Сега, по бул. Хр. Ботев асфалтирането върви като народна песен. А задръстванията продължават. Светофарът до Стоматологичния факултет също е уникален! Т-образно кръстовище, а се чака безкрайно....

Отговори
13 6
Червенко Фуражкаджиев

Червенко Фуражкаджиев

28.10.2021 | 15:33

ΗΕ. Ηапред с Ρадев и Τрифонов Славчу към изджъгъртването и светлото бъдеще в задаващия се мрачен коридидор сътворен от изджъгъртващите

Отговори
11 5
Дии

Дии

28.10.2021 | 14:08

Честито, пак на инженеринг. Значи скъпо, некачествено и за 3 (три) години. Работниците на обекта ще са бай Кочо, Пецата и Ванката. 1 ръчна количка 2 лопати и 1 кирка. Обаче за 3 години ще го направят намбър уан .

Отговори
18 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?