49

Задава се нов капан за шофьорите в Пловдив

Пред нови предизвикателства в трафика се изправят шофьорите в Пловдив, след като за ремонти ще се затворят три възлови участъка. От следващия понеделник, 19 февруари, се спира движението на Рогошко шосе заради реконструкцията на пътя. До края на април колите няма да могат да минават от входа  в Пловдив откъм Скутаре и пътен възел Рогош до паркинга на ПИМК. 

"Няма как този обект да бъде отлаган, защото имаме договор с Община Пловдив с определени в него срокове и трябва да ги спазваме. Невъзможно е да работим само в една от двете ленти, тъй като пътното платно е много тясно и може да се стигне до инцидент, ако не затворим целия участък", обясни за "Марица" инж. Паун Иванов, представител на фирмата изпълнител "ИСА 2000". 

Той допълни, че изкопните работи ще се извършат на един метър дълбочина, като задачата е да се изгради нова и здрава пътна основа. Успоредно ще се прокарват и съоръжения за уличното осветление, както е предвидено по проект. "Ще се стараем да приключим по-бързо от двумесечния срок", увери инж. Иванов. 

В бюджета за тази година не са предвидени средства за ремонта на Рогошко шосе, но на фирмата от миналата година е платен аванс от 2 млн. лева. За да продължат в следващия етап към Рогошките гробища, строителите чакат още пари. Обществената поръчка е за 15 млн. лева с ДДС, строителните работи стартираха през май миналата година с реконструкцията на над половин километър вътрешен път към индустриалната зона от Рогошко шосе към бул. "Марица -север". Тя е завършена. 

Отсечка от Брезовско шосе се затваря от днес до 14 февруари  включително от  кръстовището с бул. "Северен“ до магазин "Деком“, за да могат строителите от фирма ПИМК да положат последния пласт асфалт по пътното  платно. От Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ предупредиха, че отново се налага промяна на маршрутите по линии №9 и 15.  Напролет в един от участъците на Брезовско шосе предстои да изграждат обходен колектор, което означава затруднен достъп до търговските обекти. 

Третата тапа, която ще мъчи шофьорите, ще бъде заради предстоящото затваряне тази седмица на кръстовището на ул. "Царевец" към ул. "Солунска", също за прокарване на колектор. Кметът на район "Западен" Тони Стойчева увери, че градският транспорт ще продължи да се движи до гимназиите, но ще минава по Пещерско шосе. 

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 14 оценки
3.3/5 от 14 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Родната милиция

Родната милиция

12.02.2024 | 11:57

Освен до залага капани не им пука за другото,МАМА ВИ ДЕ...И МАФИЯТА ДЕ..А ДА ГОРИТЕ В АДА ЖИВОТНИ ДОЛНИ КАК МАНИПУЛИРАТЕ И ТЕЗИ КАМЕРИ НЕ ИСТИНА САМО ОТПАДЪК НА ОТПАДЪЦИТЕ!!! ЩЕ МИ ЛЕПКАТ ГЛОБИ ОТ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ КОИТО СЪМ ПЛАЩАЛ НО С ПРОМЕНЕНА ДАТА!!! ЕСТЕСТВЕНО ТОВА В СЪДА НЕМОЖА ДА ВЛЕЗНЕ ЗАЩОТО П....ИЯРИТЕ СА СИ ВЪРЗАЛИ ГАЩИТЕ!!!

Отговори
8 0
Боби

Боби

12.02.2024 | 09:18

С тази фирма трябва да се внимава. Така започнаха и пътя за Загражден и го зарязаха до никъде.

Отговори
9 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?