Следвайте ни

Забавя се строителството на ул. „Владая"

„Парсек груп” бутна още една обществена поръчка

viber icon

Фирма „Парсек груп”, която участва  почти във всички търгове за ремонти и строителство в община Пловдив, успя да спечели във ВАС  още едно дело, този път за обществена поръчка за ул. „Владая” в район „Източен”.

Върховният административен съд потвърди решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което беше отменено класирането на първо място  на „Енчевгруп” от Златоград. На търга в общината за „Парсек груп”  беше отредено второ място. От фирмата обжалваха пред КЗК, която се произнесе в полза на „Парсек груп”.  „Енчевгруп” обжалва пред ВАС, но загуби делото.

„Очакваме тръжната комисия да направи ново класиране. Готови сме да изпълним поръчката в срок срещу 2 630 000 лева”, каза за „Марица”  управителят на „Парсек” Бончо Бонев.

"Длъжни сме да изпълним решението на ВАС. Връщаме се на етап от последното решение и правим ново класиране по препоръките на съда", увери зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. 

За ул. „Владая” се състезаваха осем фирми, сред които бяха „Драгиев и ко”, „Щрабаг”, „Запрянови - 03”, „Европейски пътища”, но всички отпаднаха, с изключение на „Парсек” и „Енчевгруп”. Решението за отмяна на класирането означава, че на търга остава един състезател и това е "Парсек груп".

Продължението на ул. „Владая”  до бул. „Марица - юг” ще обслужва не само квартала около бившата фабрика „Пулпудева”, но и компанията, която започна да строи завод. В заданието е включена цялата инфраструктура - вода, канализация, тротоари.

Наскоро по същия начин - чрез обжалване и спечелено дело във ВАС, „Парсек груп” получи поръчка за разширението на ул. „Даме Груев” в район „Южен” на стойност 7,5 млн. лева. При първото класиране за обекта беше избрана "Пътинженеринг", но от "Парсек" подадоха възражение, което беше признато за основателно.

„Проектът  за ул. „Даме Груев” е готов, в момента се съгласува с надзорна фирма за оценка за съответствие. Ако има забележки, ще ги отстраним и внасяме документите в Общината. През август започваме реконструкцията”, каза Бончо Бонев.

Ул. „Даме Груев”, която свързва бул. „Македония” с Кукленско шосе, става  двойно по-широка - с четири ленти по 2,75 метра, разделителна ивица 1,5 метра и тротоари по 4 метра от двете страни.  Сменят  се водопровод, канализация, осветление.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?