Следвайте ни

Йордан Калев: Всички пътища в Пловдивско са проходими

viber icon

Всички републикански пътища в Пловдивско са почистени и обработени с пясък, увери шефът на Областно пътно управление инж. Йордан Калев. Техниката започна да работи още снощи и продължи тази сутрин.

Опесъчен и обезопасен е пътят от Пловдив за хижа "Здравец", но и трафикът е много по-слаб, отколкото обикновено. Няма затворени трасета. Снежната покривка в планинските райони на областта е 10 - 15 см, каза инж. Калев.

В Пловдив не се очаква да вали сняг, дори се очаква спиране на дъжда, каза директорът на "Чистота" Николай Георгиев. Ако времето се влоши, предприятието има готовност да пусне по мостовете, надлези и основните булеварди шест машини, за да хвърлят сол.

Договорът с "КМД" изтече, но и частната фирма може да се включи с техниката, ако се наложи. Сега усилията на двете предприятия са съсредоточени в миене на улиците и дезинфекция на обществените места. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?