2374

Втора жалба в КЗК спъва Югоизточния обход

Нова жалба е депозирана в КЗК срещу избора на "Трейс Груп Холд" за изпълнител на Югоизточния обход, с чието изграждане трябва да се затвори околовръстният пръстен на Пловдив. Тя е подадена от консорциума ДЗЗД "Пловдив 2021" с участници "ПСТ Груп" и "Строй Инвест груп 2", който е бил отстранен от комисията заради пропуски в ценовото предложение. Участниците не са посочили стойност на реконструкцията на газопровода, който е част от трасето. 

Преди това жалба срещу класирането е входирана и от "Европейски пътища". Комисията тепърва ще се произнася по двата казуса. Основният аргумент, с който  Агенция "Пътна инфраструктура" определи "Трейс Груп Холд" за победител в конкурса, беше значително по-ниската цена, която столичната компания предложи - 34,5 млн. лв., при пределна стойност от 50,4 млн. лв.

Припомняме, че Югоизточният обход  ще свърже Асеновградско шосе с пътната връзка Скобелева майка. Процедурите по избор на изпълнител стартираха още в началото на 2021 г., но 14 месеца по-късно все още няма подписан договор за ключовия участък.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?