71
Следвайте ни

Все повече потрошени спирки в Пловдив. Кой ще ги ремонтира?

viber icon

Спирката на бул. „Христо Ботев“  пред блок  № 9 е с потрошени стъкла най-малко от половин година, но няма кой да я ремонтира. Пътниците, които  редовно чакат  на това място да се качат на автобус, разказват, че чистачките са събрали счупените парчета от заслона  и с това приключи „ремонтът“.

И на много други места в Пловдив спирките са разбити. Един от примерите е заслонът на ул. „Димитър Талев“ до кръстовището с бул. „Александър Стамболийски“. Дупката, пробита  вероятно с камък, очевидно не пречи на градската администрация. 

Спирките са общинска собственост, но са отдадени  преди време на концесия. Концесионерът е изплатил дължимите по договор вноски и общината трябва да поеме поддръжката.  Бригада на  общинското предприятие „Чистота“  почиства по график  обявите, налепени по  заслоните, които все още не са счупени.   За подмяна на стъклата няма кой да се грижи. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Чен

Чен

10.11.2021 | 20:26

Какво каза "Царя " че чипа е сбъркан ,ето постояно се доказва че ни е от свинаря Ивайло .

Отговори
1 0
Батко

Батко

10.11.2021 | 09:59

Да сложат камери и като ги хващат хулиганите не да викат мама и тате, ми да ги карат да чистят една седмица наравно с мангалите, ама да им сложат и един оранжев комбинезон с надпис: "вандал/хулиган", барем хванат малко срам.

Отговори
3 0
Реалист

Реалист

07.11.2021 | 16:51

Имам чувството че някой плаща на тези хора да чупят в тези спирки да ги трошат такова чувство имам че някой им плаща

Отговори
6 0
някой ги ломи

някой ги ломи

07.11.2021 | 13:57

Ей сега спирката на 222 преди Коматевския възел е поломена, то и на самия възел беше поломена!

Отговори
3 1
Живко

Живко

07.11.2021 | 12:00

Спирката пред Алати - Марица Гардънс въобще не е подменана от 1973-та. Представлява скелет от ръждясал винкел. Принадлежи на общината, не на концесионера. Общината отказва да я поднови. Зад спирката е рухналата ограда на английската гимназия и бунище образувано от футболистите на "Марица". Те също отказват да го почистят.

Отговори
5 2
Развитие в застой

Развитие в застой

07.11.2021 | 11:46

Гербаджиите се подиграваха с учителите с ниски заплати и никакви права, в същото време простащината и чалгата са на мода.

Отговори
5 3
кОКО

кОКО

07.11.2021 | 15:51

Герб увеличи заплатите на учителите двойно,но това не значи че от училищата излизат по малко Л айна които не ги е грижа за нищо,общината ли е виновна,че пияни младежи си избиват комплексите на спирките?

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?