Следвайте ни

Внимание, шофьори! Улици в центъра на Пловдив вече са еднопосочни

viber icon

На всички 15 улици в карето между бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Богомил“ и ул. „Цар Асен“  вече е въведено еднопосочно движение за автомобилите, съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков. Той призова шофьорите да се съобразяват с новата организация и да спазват пътните знаци.

Първите отзиви на гражданите са положителни, тъй като промяната допринася за разтоварване на трафика, осигуряване на повече места за паркиране и повишаване безопасността на участниците в движението. Съдействие оказват ОП „Общинска охрана“, Общинска и Пътна полиция.

„Поетапно изпълняваме програмата на общината за подобряване на транспортното обслужване в Пловдив и мерките, заложени в Генералния план за организация на движението“, коментира инж. Пламен Вълков.

По думите му в момента се подготвя въвеждане на еднопосочно движение в карето между ул. „Богомил“, ул. „Петко Д. Петков“, бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. „Източен“, след което работата ще продължи и в други зони на града.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ядосан шофьор

13.02.2020 | 20:02

И кои са тези доволни шофьори??? Наистина е безумие тази нова организация. Преди си беше по-добре.

Отговори
4 1

Кореняк

18.02.2020 | 09:02

Много по добре е вместо да се катериш на тъка и разбитите тротоари Сега на ход са проверяващите за да вразумят нарушителите за да проработи замисленото иначе е напразно направеното

Отговори
0 0

ХаХа

13.02.2020 | 16:57

Това е просто безумие - за какво разтоварване на трафика става въпрос ? Сега хората обикалят много повече района за да си намерят празно място за паркиране , от делно се паркираше от двете страни , а сега не може . Сега остава да направят и синя/зелена зона тези улички и ще има протести яки . На хората им писна да ги управляват малумници !

Отговори
7 4

Местен

18.02.2020 | 09:12

Какви протести ти живееш ли в квартала че да говориш като искаш да шофираш ще спазваш знаците ако не ти оттърва има реисове тогава няма да ти трябва да паркираш в района като искаш ще се съобразяваш и ще си плащаш безплатен кеф няма това да ти е ясно

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?