71

Внимание, шофьори! Смъртоносни дупки по АМ "Тракия" до Пловдив трошат коли и пукат гуми

Спукани гуми, изкривени джанти, разтропани коли и уплашени шофьори. Това са резултатите от преминаване по участъка на АМ "Тракия" между Пловдив и Пазарджик. Масово седналите зад волана негодуват от състоянието на пътната настилка и се канят да съдят АПИ.

"Днес на АМ Тракия, посока София-Бургас, межу Пазарджик и Пловдив. на тази прелест жена ми спука предна дясна гума. За щастие не е пострадала. Карайте внимателно в този участък. Твърдо съм решил да съдя АПИ и ще информирам, ако успея. Бъдете внимателни", е написал в социалните мрежи Веселин. 

Постът му със снимки предизвика бурни реакции и десетки коментари.  "Миналата седмица пътувахме от Бургас към София. В участъка от Бургас до Ямбол, през няколко километра имаше спрели автомобили (8-10 поне) със спукани гуми. Та не е само участъка при Пазарджик, ами си е почти цялата магистрала", пише шофьорка. 

"Магистралата е в ужасно състояние !!! Карах с около 90/100 км ! Потресена съм от лошите условия и за всички данъци такси и винетки които плащаме", изказва мнение друга. "И аз не успях да я избегна тази. Направо ни изтракаха зъбите. Предна дясна беше под 1 атмосфера, когато спряхме в Пловдив. Аз също бих се присъединила към жалба или каквото решите да правите срещу АПИ", споделя трета шофьорка. 

"Има на няколко места там подобни "капани"... през кажи речи 20 метра. И ние изтракахме на няколко пъти, ако не караш често в тази посока е трудно да се запомни къде са. За съжаление, тези, от които зависи, явно карат в лявата лента и не са забелязали или пък смятат, че хората са длъжни да си трошат колите по скъпите пътища", пише мъж, който често пътува по трасето. 

„Прибирайки се към Стара Загора, минах през дупката и гумата ми се пръсна. Спрях на около 400 метра от мястото”, разказва друга шофьорка.  Тя също е категорична, че ще търси правата си и ще претендира за максимално обезщетение.

От АПИ обясняват, че са възложили на пътно-поддържаща фирма да ремонтира проблемни участъци, който не са в добро състояние и не са реконструирани от много години.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Юлиан

Юлиан

28.06.2022 | 10:44

Бях до Одрин, от границата до Харманли има нещо като път, дупка до дупка ,кратери, морски вълни каквото се сетите. Резултатите са видими. Положението е отчайващо.

Отговори
11 0
Бико

Бико

28.06.2022 | 10:42

Тези участъци са строени при Станишев и Тодор Живков. Продължаваме промяната за спиране на всички ремонти от фирми работили при Бойко,те са "лоши","корумпирани"

Отговори
6 5
Работа, работа, работа

Работа, работа, работа

28.06.2022 | 10:23

Строим качествено, по "европейски"!

Отговори
7 3
Матей Тодореев

Матей Тодореев

28.06.2022 | 10:16

Избягвам да карам по магистралата.Пълно е с дупки.Алтернативните пътища са много по добри.

Отговори
5 6
Пострадал шофьор

Пострадал шофьор

28.06.2022 | 10:41

Да, ама не. Един път заради катастрофа отклониха движението от София към Пловдив преди тунела по стария път. Беше ад. Чак към Пазарджик се оправи.

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?