49

Внимание, шофьори! Протест затваря кръстовището на Брезовско шосе

Протест с искане да се ускори ремонтът на Брезовско шосе организират тази сутрин представителите на бизнеса и шофьори.  Те са уведомили Общината, откъдето предупреждават, че сутринта от  08:00 до 10:00 ч. кръстовището с бул. „Северен” ще бъде затворено.  Автобусите с номера 9 и 15 ще обикалят по бул. ”България” покрай Пожарната.

Търговците протестират, че повече от една година нямат нормален достъп до обектите си, като са принудени да ползват обходните улици с разбита настилка. По същата причина рязко намал​ели и клиентите, за които почти е невъзможно да се придвижат по Брезовско шосе, и съответно са спаднали оборотите. За печалба не може да се говори.

Проектът за Водния цикъл се изпълнява от фирма ПИМК. В участъка между кръстовището на Брезовско шосе с бул. „Северен” в посока към изхода от Пловдив строителните работи са спрени от миналата година. Със закъснение се оказа, че в тази част на булеварда трябва да се извърши археологическо проучване за антично селище.  Строителите са решили, че работата ще се забави, и са започнали да работят на други участъци, за да не закъснеят с приключването на целия проект. До вчера не беше ясно кога ще се сформира екип археолози и кога строителите ще се върнат на изоставената отсечка от пътя. 

Не е завършен и участъкът от кръстовището с бул. „Северен” и колелото на „Дунав”, но е прокаран обходен колектор и е подменен водопровод, а траншеята е зарита. Още преди месец от фирмата казаха, че ще полагат асфалт.

В момента проектът се изпълнява от две бригади на бул. „Дунав”. Протестиращите искат Общината също да вземе мерки спрямо изпълнителите, като ги накара да спазват утвърдените линейни графици.

Кои улици и булеварди са разкопани за ремонти:

Голямоконарско шосе - източното платно в участъка между кръстовищата с бул. „Дунав“ и ул. „Георги Бенев“

Брезовско шосе - два участъка, като единият в търговската зона е блокиран заради археология

​Бул. „Дунав” ​- до колелото с Брезовско шосе и в посока към бул. „Васил Априлов”

Бул. „Александър Стамболийски” - на три места: на кръстовището с ул. „Димитър Талев”, до ул. „Индустриална” и до ул. „Пере Тошев”

Ул. „Модър” - пред Транспортна болница

„Петър Стоев" - между бул. "Македония" и ул. "Димитър Талев"

Бул. „Христо Ботев” - източното платно на кръговото кръстовище към ул. „Иван Вазов”. Затворено е и част от северното платно до автогара "Юг" до колелото

Част от ул. „Кукуш” - до стадион „Спартак”

Част от ул. „Димитър Талев” - от бул. „Акад. Петър Динеков” до автогара „Родопи”

Част от ул. "Царевец" - пред болница "Каспела", от жп линията до бул. „Хаджи Димитър”

Бул. „Хаджи Димитър” - една от двете ленти на северното платно      

Ул. "Даме Груев" от ул. „Охрид”. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тиква

Тиква

29.03.2023 | 08:46

Каквото можахме разкопахме. Парите вече са откраднати.

Отговори
4 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?