Следвайте ни

ВМРО играе с Георги Цанков за кмет на община Родопи

ВМРО-БНД издигна Георги Цанков за кандидат-кмет на община Родопи. „Родопи е много трудна община с 21 населени места. Има тежки проблеми с инфраструктурата и административното обслужване на гражданите. С издигането на Цанков ВМРО си поставя зца цел да има свой кмет“, заяви ноа пресконференция областният лидер на воеводите Стефан Послийски.

„Вярваме, че с този кандидат можем да спечелим изборите. Не играем само за спорта в Родопи“, отбеляза народният представител Александър Сиди. По думите му Георги Цанков е лицето на новото управление, което ще промени целия модел. Сиди допълни, че за двата мандата на сегашния кмет на селската община не може да се каже нищо добро, но и нищо лошо, тъй като управлението му е било безлично.

„През последните години нищо не се промени към по-добро в общината, затова ще положим ново начало“, посочи Георги Цанков. 46-годишният политик е няколко мандата общински съветник и два пъти е бил председател на Общинския съвет. Той се явява два пъти на кметския вот в Родопи без успех от името на местната коалиция ФОРОР. „Сега ще бъда трети път за щастие“, пошегува се претендентът.

Негов основен приоритет ще бъде връщането на земите на хората. Друг ангажимент е да убеди жителите на селата, който сега са регистрирани в Пловдив, да сменят адресната си регистрация и да започнат да плащат данъци в Община Родопи. За целта ще се проведе разяснителна кампания, след което екип от чиновници ще обикаля селата и ще помага на хората да попълнят документите за смяна на адреса.

Останалите проблеми, с които Цанков ще се захване, са лошите пътища и липсата на ВиК инфраструктура. В някои от селата има сериозни проблеми с липсата на вода след 17 часа, които също трябва да се решат.

Общината се нуждае и от нова транспортна схема, която ще даде възможност на жителите на селата да се придвижват до Пловдив. Амбицията на воеводите е хората от най-близките населени места да пътуват до града на с билет от 1 лв., колкото е цената на градския транспорт.

Руслан Йорданов

Журналист

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?