Следвайте ни

Вижте номерата на полицейските шефове в Пловдив

viber icon

Сигурно всеки шофьор си мечтае да кара кола с „милиционерски“ номер. Този блян вече не е толкова трудно изпълним, стига да имаш излишни 300 лева и да те огрее в КАТ.


По правило полицейските шефове у нас се ползват с привилегията да се возят на автомобили с тарикатски номера. Не правят изключение и пловдивските началници в Областната дирекция на МВР.


Екип на „Марица“ засне част от регистрационните табели пред дирекцията в деня, когато там гостуваше главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Сред многото коли пред входа на ул. „Княз Богориди“ 7 неговият джип се отличаваше като бяла врана с номера си, съставен от 4 различни цифри – нищо „милиционерско“.
За разлика от него част от автомобилите пред дирекцията са си „заплюли“ първите номера от някои серии регистрационни табели – РВ 0001, като се различават само по комбинацията букви в края на номера. За разнообразие има още РВ 0008 и РВ 0101.


Баровец обаче сложи дори и полицейските шефове в малкия си джоб. Той беше паркирал тази сутрин белия си мерцедес на паркинга срещу Централна гара в Пловдив.


А на регистрационните табели на пазарджишкия мерджан се мъдреха ...четири нули.
Зевзеци, забелязали куриоза, се шегуваха, че този трябва да е много по-голям бос от полицейските шефове, щом се е сдобил с номер РА 0000.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?