Следвайте ни

Вижда се краят на ремонта при моста на бул. "Васил Априлов"

viber icon

Строителите по Водния цикъл работят на няколко обекта едновременно, за да завършат в срок проекта, финансиран с европейски средства 

 

Трафикът  в северния край на бул. „Васил Априлов” ще олекне, след като приключи ремонтът между бул. „България” и моста, който се изпълнява по проекта за Воден цикъл. Повече от месец част от платното в посока център е отцепена за движението и преминаването, особено в пиковите часове, се превръща в същия ад. В по-големия участък на платното е положен водопровод, а изкопът е зарит, остават последните метри до моста.

Кварталът е на нокти заради бавните темпове, с които строителите завършват улиците в "Кършияка", макар ресорният зам.-кмет Пламен Райчев да уверява, че фирмите „Пътища” и „Пътинженеринг” спазват графика. В 10 часа вчера на бул. „Васил Априлов” имаше двама работници и едно багерче. 

Строителите работят на няколко обекта едновременно, за да завършат в срок целия проект, финансиран с европейски средства. 

Първият етап от проекта е завършен, но предстои още много работа по Водния цикъл. Живеещите на ул. „Брезовска” отдъхнаха от шум, прах и прескачане на изкопи, защото ремонтът е изцяло завършен. На ул. „Порто Лагос” има настилка само в едната й част, другата - на изкоп. И тук вчера преди обяд не се забелязваше офанзива. Асфалтираната отсечка от улицата  става като езеро, когато завали, и от общината обясняват, че тепърва ще се слага последен пласт асфалт.

Съседната улица - „Златна Панега”, е на пръст и при вятър се вдигат кълба прах, разказват пешеходците и допълват, че е разкопана повече от месец. Под моста на бул. „Марица”  след продължителното копане са пропуснали да асфалтират част от джоба за контейнери, а на тротоара са зарязани купчина павета. Багер, камион и двама работници имаше на ул. „Златю Бояджиев”, а на въпрос кога ще приключат, отговориха: „Скоро”.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

реклама

реклама

03.09.2021 | 13:35

Слава на крадците от ГЕРБ! Половината град пак е разкопан и ударно се усвояват милиони от едни и същи фирми, свързани с Партията! Никой от управата не се интересува от километричните опашки по разкопаните булеварди! Дори се очаква още едно голямо разкопаване - под централна гара! Никой не представи план, проект или каквото и да е на обществеността за тези предстоящи дейности на БДЖ, при които ще се събаря и основно пътно съоръжение - Бетонния мост! гласувайте за ОПГ ГЕРБ!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?