Следвайте ни

Вбесен шофьор: БМВ щеше да ме убие, а полицията е пас

viber icon

Пловдивски шофьор изпрати гневно писмо до редакцията на „Марица“. В него човекът разказва как за малко не бил отнесен от БМВ заедно с колата си, докато чакал на светофар. Решил да подаде жалба в полицията, но там ударил на камък.

Ето пълния текст на сигнала, който вместо в Районното, беше приет от екипа на "Марица":

Здравейте,

пиша Ви във връзка с неприятна случка по пътищата на Пловдив. Тя се разви около 0:20 ч. в петък 08/май/2020, на кръстовището на булевард „Васил Априлов“ и булевард „България“. Аз стоях в колата си, чакайки за десен завой от моста на УХТ към булевард България. Светна зелено и пред мен от булевард „България“ профуча БМВ с рег. номер PA 8666 KH.

Сигурно караше с над 100 км/ч и мина на червен светофар. Дори преди да светне за мен зелено, на неговата страна от кръстовището беше червено. Ако аз бях 3 м по навътре в кръстовището най-вероятно сега нямаше да Ви пиша. Спазих гражданския си дълг и подадох сигнал на тел. 112, откъдето ме посъветваха да подам писмена жалба към РПУ с цел (цитирам) „по адекватни мерки“.

След съвета от оператора, отидох в Трето РПУ и след разговор с дежурните, разбрах следното: Въпреки жалбата ми /ако пусна такава/, след като нямам снимков материал или орган на реда, констатирал нарушението, жалбата нямало да мине в съда и напразно щели да ме разкарват между съдилищата и РПУ-то за показания. След моя коментар, че на съответното кръстовище има камери, ми се отговори следното: „Ами те може да не работят...“ Също ме посъветваха да отида до близкото кръстовище и да наблюдавам колко хора минават на червено...

Питам: След като се сложиха камери на големите кръстовища, те за украса ли са там? Не трябваше ли да ме стимулират да пусна жалба, вместо да ме разубеждават и да погледнат какво се е случило на съответното кръстовище? Всеки ден слушаме, четем и гледаме за катастрофи и всякакви ПТП-та именно заради недобросъвестни шофьори.

И въпреки това не се вземат адекватдни мерки! Ако не бях погледнал наляво, нямаше да Ви пиша днес... Утре може да е някой друг, и да не погледне, а човекът с БМВ-то да си минава на червено докато не убие себе си или някой друг.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Камерите не работят

08.05.2020 | 21:50

Поредна схема за източване на пари

Отговори
7 0

Константин

08.05.2020 | 19:32

За маймуните с регистрация PA /Пакистан/, правилникът за движение е нещо тотално неразбираемо, като се имат в предвид сериозно ограничените им умствени възможности. Една маймуна може да бъде дресирана да управлява автомобил, но не може да разбере какво означават правилата и защо трябва да се спазват от всички.

Отговори
16 0

Майна

08.05.2020 | 19:06

Това камикадзе до кога ще застрашава живота на хората? Могат да се вземат на време мерки, благодарение на отговорен човек.

Отговори
14 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?