Следвайте ни

Възмутени пловдивчани: Шофьори на №18 фучат покрай спирките, застрашават животи

viber icon

Шофьори на автобус № 18 редовно подминават крайните спирки преди и на Четвърти километър на ул. „Пазарджишко шосе“, срещу магазин "Техномаркет", оплакаха се в редакцията група граждани – живущи и работещи в района. Проблемът не е само в това, а че е застрашен животът на хората, тъй като недобросъвестните шофьори почти всеки ден профучавали покрай тях без да спрат. Най-често това си позволявали водачи, които управляват рейсове с №№ 2993 и 1122.  

„Това се случва редовно както в посока към града, така и на бул. „България“ - към последна спирка на автобуса - Хангарите. Виждат ни, че се насочваме към платното за качване и най-безцеремонно дават газ. И ако не се реагира навреме, човек като нищо ще иде под гумите", възмущават се хората. Имало и случаи, когато шофьорът отварял само средна врата и когато слезе пътник, ведната я затварял под носа на чакащите да се качат." Въобще не се интересуват, че може да пострадаме", недоволстват хората.  

За системното нарушаване на правата им като пътници, те подали сигнал на горещия телефон на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ - 032/622 550. Оттам им казали, че не са единствените, подобни оплаквания имало и за други линии. Служителката, която приела сигнала, обяснила, че порочната практика упражнявали шофьори, които избирателно спирали на спирките  - само ако има повече хора, а не един, двама пътници. Казала също, че собствениците на транспортните фирми отнася​ли глоби,  но въпреки това ефектът бил нулев.

Линия № 18, която се обслужва от „Автотранс 2000“, на Иван  Чолаков, е единствената, която пътува до Четвърти километър и то само в делнични дни, при това последният курс е в 18 ч. В почивните дни върти на колелото на университета. Чолаков не бе открит за коментар.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?