Следвайте ни

Въоръжете се с търпение! Пъплим като костенурки по Коматевския надлез

viber icon

В задръствания през целия ден  попадат автомобилите около Младежкия хълм заради ремонт, който се извършва под Коматевския надлез. Строителни работи се извършват едновременно  и на бул. „Копривщица” между надлеза и Пещерско шосе.  Една от лентите е заградена с мантинели и разкопана, и колите се точат със скоростта на костенурка в останалата част от пътя. Опашката започва от тепето  и стига до светофара на кръстовището с бул. „Никола Вапцаров”. 

В час пик задръстванията стават още по-изнервящи, особено ако пътуваш в автобус без климатик  при почти 40 градуса жега. 

 

Около надлеза  се сменя магистрален водопровод и няма друг начин да се свърши работата, освен  да се ограничи движението, обясняват строителите. Не спират и в жегата по пладне. 

От фирмата, която изпълнява обществената поръчка на В и К – ЕООД за 7,5 млн. лева, разказват,, че преди да започнат строително – монтажните работи са поискали да затварят цели участъци, а не по една лента, но от Пътна полиция отказаха. Мотивът на Областна дирекция на МВР е, че с тоталното спиране на трафика в тази натоварена градска зона ще създаде големи главоболия на шофьорите.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

За добро е..

За добро е..

01.07.2021 | 14:22

..и в София ревюта в началото с/у Метрото, а сега всеки иска метро до дома му ?! Иначе съм съгласна за нощна работа и по-здравословно е,но пак ще се намерят негативи.

Отговори
0 0
Друг пример

Друг пример

25.06.2021 | 20:28

Булевард Марица север, близо до супермаркет Лекси и огромните блокове, които се появиха там. Отново разкопаха, заринаха на две на три и си вдигнаха чукалата. Една съседна улица стоя цяла година на чакъл.

Отговори
2 0
Уточненние

Уточненние

25.06.2021 | 15:45

Там, и не само там, а на МНОГО други места в града няма ремонти - ПРОСТО СА РАЗКОПАЛИ и стои така МЕСЕЦИ!

Отговори
8 1
Топлата вода

Топлата вода

25.06.2021 | 15:07

Какъв е проблемът да се приключи този ремонт за няколко нощи на спокойствие? Ще им бъде много студено да работят на 22-24 градуса в сезона на жегите ли? Или ще пречат на съня на хилядите, живеещи точно до Коматевския надлез?

Отговори
12 1
некъдърни и нагли

некъдърни и нагли

25.06.2021 | 14:52

Всеки ден минавам от там. В 16,30ч работниците вече са приключили работа и се приготвят да си тръгват. В България работното време е от 9 до 12 и от 14 до 16ч!!! А ние си търпим...!!!

Отговори
12 1
некадърници

некадърници

25.06.2021 | 14:27

Кмете, до кога ще търпим подобни безобразия в Пловдив? Защо няма никаква организация?

Отговори
12 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?