2374
Следвайте ни

Важно за шофьорите! Въведоха еднопосочно движение в район "Северен", вижте къде

viber icon

Еднопосочно движение на пътните превозни средства се въвежда от днес по бул. „Марица-север“ в участъка от ул. „Карловска“ до „Златна Панега“, както и по вътрешните улици в карето между ул. „Победа“, „Сава Муткуров“, „Златна Панега“ и бул. „Марица-север“. За по-малко от седмица там са монтирани необходимите за новата организация 89 пътни знака. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Следващата зона с еднопосочно движение ще е по улиците в пространството  между улиците „Цар Георги Тертер“, „Митрополит Панарет“ и „Стойчо Мошанов“. Още до края на деня се очаква да приключи поставянето на 33-те знака, след което екипът започва работа за въвеждане на еднопосочност в движението в поредната зона. Тя обхваща вътрешните улици между бул. „България“, ул. „Победа“, бул. „Дунав“ и ул. „Васил Левски“. За обозначаването ѝ са осигурени 119 пътни знака. 

По думите на директора Георги Стоилов в изпълнение на генералния план за движение предстои реорганизация и в други градски зони. Предвижда се до края на 2021-ва еднопосочно движение да се въведе в още една част на район „Северен“.

От „Организация и контрол на транспорта“ припомнят, че тази година завърши последният етап от въвеждането на еднопосочно движение в зоната между бул. „Източен“, „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“ и „Княгиня Мария Луиза“ на територията на район „Централен“. В район „Източен“ пък автомобилите вече се движат еднопосочно в пространството между бул. „Източен“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, ул. „Лев Толстой“ и ул. „Богомил“.

Освен че допринася за облекчаване на трафика в малките улици, с еднопосочното движение се осигуряват повече места за спиране и паркиране и способства за повишаването на сигурността на всички участници в движението, сочат наблюденията на експертите от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

От квартала

От квартала

15.12.2021 | 15:09

Ще е добре и да се спазват посоките на движение - вече трети ден са поставени знаците, но Ганьовците и Ганьовките ги нямат за нищо... Отделно от това, на 3 места из квартала на важни места небрежно са пропуснали да сложат знаци, което автоматично НЕ прави части от улиците еднопосочни! Но като цяло - добра идея е това!

Отговори
2 0
Христо Георгиев

Христо Георгиев

15.12.2021 | 14:58

Още един район с объркано движение

Отговори
7 0
Христо Георгиев

Христо Георгиев

15.12.2021 | 14:57

Още един объркан район

Отговори
7 0
Батко

Батко

15.12.2021 | 13:50

Крайно време беше!

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?