71

В Пловдив: По-евтини карти за ученици и пенсионери в градския транспорт

Безплатните карти за деца до 10 години ще има след 17 февруари 

 

Безплатните карти за деца до 10 години за градския транспорт ще бъдат налични от 17 февруари  в бюрата на ул. „Отец Паисий“ и „Байкал“. Условията за получаване остават същите – срещу акт за раждане, както и за децата до 7 г., съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Преди по-малко от месец Министерският съвет реши да въведе това облекчение за всички градове в страната.

На следващата сесия на Общинския съвет ще бъде внесено и предложение за актуализация на цените на преференциалните карти за пътуване в пловдивския градски транспорт, което да влезе в сила от 1 март т.г. То ще засегне седем категории пътуващи – пенсионери, редовно обучаващи се студенти и докторанти, ученици от училищата и специализираните институции за социални услуги в града, майки с деца до 3 години и лица с увреждания с над 50% намалена работоспособност и техните придружители.

Месечните абонаментни карти за хората, ползващи преференцията, ще бъдат намалени. За пенсионерите, хората с увреждания, техните придружители и майките с деца до 3 години намалението е с 1 лев. За останалите е 2 лв.

Тъй като държавата осигурява средства само за учащите, студентите и пенсионерите, Община Пловдив осигурява средства от собствения си бюджет и за останалите, имащи право на преференции.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Яжте ми де до вия!

Яжте ми де до вия!

15.02.2023 | 17:55

Срамота! Защо, защо не казахте че ще намаляте картите! Ние с мойта баба си ги взехме от скъпите! Сега ми дължите 2лв,искам си ги! Ама ха! Два лева са си два лева! Върнете ни парите или си идете!

Отговори
3 1
Юлия

Юлия

15.02.2023 | 18:11

И на мен ми дължат 1 лв. Не е нищо, но като сметнете колко карти са закупени за следващите месеци, сумата е доста солидна. Така, че призовавам всеки да си потърси разликата, особено като се има предвид състоянието на градския транспорт. Него го няма никакъв. Интервали от 30-40 минути, мръсни и стари автобуси, неработещо отопление и климатици, "вежливо" отношение на превозвача. И докога ще я караме с билетчета и карти, закупени от няколко пункта. Хората си зареждат пластики по телефона, ние сме години назад.

Отговори
5 1
Верно бе!

Верно бе!

15.02.2023 | 18:26

Ми 60-70хиляди карти на месец по 1лв=60-70хиляди лева!Пак кражби от пенсионерите!Върнете парите на хората!

Отговори
1 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?