Следвайте ни

В общината доволни от графика на рейсовете, пътниците - не

viber icon

Няма разнобой между Община Пловдив и превозвачите, които обслужват 29-те линии на градския транспорт, по отношение на графиците, по които се изпълняват курсовете в пандемията. Те са разредени в слабите часове, защото няма достатъчно мераклии да използват рейсовете.    

"В пиковите часове автобусите се движат с редовен график, който е разреден в обедните часове, когато няма голям брой пътници“, обясни Тодор Чонов. Според него общината и транспортните фирми са готови да пуснат допълнителни рейсове, ако има струпване на хора. Данните на общинското предприятие сочат, че със затварянето на училищата, детските градини и заведенията пътниците  са намалели значително.

Автобусите през деня наистина вървят полупразни, но пътниците не са доволни от радредения график, тъй като заради разредените разписания се налага да чакат на спирките в студа по 15-20 минути, та дори и повече. Вечер дори и преди въвеждането на 20 процента намален брой на рейсовете голяма част от колите се движеха с интервал до половин час. Сега след 19.30 часа на спирката се виси по 20-30, понякога и по 40 минути, споделят пътниците, които ползват редовно градския транспорт във вечерни часове.

Невъзможно е да разчиташ на последен автобус, обявен в разписанията, защото често се оказва, че ги няма.  Дори и на електронните табели, на спирките, които в последните няколко месеца дават сравнително точна и пълна информация, по тъмното се изписват стресиращи интервали - 26, 28, 32 минути. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

К.И

К.И

04.12.2020 | 13:38

След нова година, като ги орежат хептен ще се чака още повече,ние не сме Варна да чакаме по 12-15 мин за най-редовния автобус да дойде. Тук трябва да са до 12-15 мин слабите ни линии, а силните на 7-10 мин за да има пътникопоток. А и след 20 часа, да има и на 20-30 мин автобус но да се знае, че има, не както е сега да се молим да дойде, та да се приберем в къщи. Тогава ще се наречем, нормален град, а не както сега да обслужваме частни интереси.

Отговори
2 0
Селото

Селото

04.12.2020 | 13:06

В Пловдив няма обществен транспорт за удобство на гражданите от годините на Костов. Приватизацията го съсипа и затова който може на колите и никакви автобуси.

Отговори
1 0
Ракодов

Ракодов

04.12.2020 | 09:56

Абсолютно правилно хората ....кучетата ги яли,ще дремят по спирките в това лошо време и това си е.

Отговори
6 0
Срамота

Срамота

04.12.2020 | 07:58

Как няма това ОПГ /община превозвачи грабители/да са доволни! Едните минават по - малко км. с малките щъркели и получават същите субсидии и компенсации, другите си траят и си получават процента и се правят на ни чул ни разбрал но субсидиите украл!

Отговори
6 0
Кучето си лае, кервана си върви

Кучето си лае, кервана си върви

04.12.2020 | 08:12

На кой му пука за хората и за пътниците! Важно е те да са доволни!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?