71
Следвайте ни

Ул. "Ген. Данаил Николаев" може да отпадне от Синята зона! Вижте кога

viber icon

Масово живущите на "Ген. Данаил Николаев" са против улицата да е в обхвата на Синята зона. Това става ясно и от организираните подписи. 

Поредна среща за обсъждане на проблема се състоя между домуващите на улицата и общински съветници от от коалиция " Кауза Пловдив". Както и при провежданите до момента разговори, така и сега хората са се интересували с какво "Синя зона" ще допринесе за справяне с паркирането по трасето. 

На срещата е присъствал представител на ОП “Паркиране и репатриране” Златко Захариев, който отговори на  всички въпроси и притеснения на хората, относно това как и къде ще могат да паркират, ако улицата стане „Синя зона“ и какъв ще бъде режимът на паркиране в пресечните улици – „Св. Горазд“, „Драгоман“, ул. “Чаталджа“, ул. “Милин камък“ и ул. „Захари Стоянов“.


Основните въпроси и проблеми, които бяха обсъдени на срещата бяха свързани с  това как ще се подобри паркирането за живущите, ако улицата стане „Синя зона“, колко пропуска се полагат на семейство, защо не се спазват знаците, които забраняват и сега паркирането и престоя и дали и по какъв регламент живеещите в блоковете на бул.“6-ти септември“ ще могат да използват преференциалното паркиране по местодомуване.

На срещата бяха представени  и предадени подписките с решенията на блоковете, които тази промяна касае. Те бяха събрани след проведени събрания на всеки блок.

Общинският съветник Румяна Толова пое ангажимент да уведоми ресорния зам.-кмет по транспорт Тодор Чонов за решението, което хората са взели. 

„След като обсъдим с г-н Чонов нагласите на живущите, ще изготвим предложение до Общинския съвет улицата „Ген. Данаил Николаев“ да отпадне от Решение 350, взето с протокол № 19 от  22.12.2020 г. Това може да се случи още на първата сесия през месец Октомври. Надявам се, че съветниците ще се съобразят с желанието на хората и ще гласуват отпадането й", обяснила тя. 

Съветникът Едуард Сарафян пояснил, че ще изчакат още няколко дни с оформянето на предложението до Общинския съвет, за да могат тези, които не са успели да присъстват на срещата, да предадат подписите си. 
 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Местен

Местен

25.09.2021 | 13:32

Селяните си искат мизерийката. Това истината. Аз съм ТВЪРДО ЗА! Общината НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА с мнението на шепа хора, които винаги ще се намерят, а трябва да мисли в по-голям мащаб и с по-голям хоризонт. Неизбежно е разширяването на Синя зона.

Отговори
5 1
Чико

Чико

25.09.2021 | 13:17

Аз подкрепям кмета! Нека синя зона да е от табела до табела на Пловдив! Нека и "Даме Груев" да стане синя зона! Да паркират тракторите спокойно, защото коли не мога да минат! Синя зона са станат и седалките на Шиши на Колежа! Само ПИМК и болницата, издала му фалшив болничен да не плащат синя зона!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?