Следвайте ни

Удължиха работното време на "Синя зона" в Пловдив

viber icon

„Синя зона“ в Пловдив ще е с ново работно време – от 8,30 до 18.30 часа, включително и събота. Промяната влиза в сила от 14 януари, четвъртък и е в изпълнение на решение на Общинския съвет, с което беше променено и името на документа - Наредба за организацията на движението и паркирането на територията на община Пловдив.

„За правилното уведомяване на шофьорите най-късно до сряда промените ще да бъдат отразени на знаците, регламентиращи зоната“, заяви Ненко Калакунов, директор  ОП „Паркиране и репатриране“.

Заплащането и контролът на действителното времетраене на паркирането става с предварително закупен от водача талон, чрез изпращане на кратко съобщение на мобилен оператор (SMS), чрез таксуване от паркинг-автомат, с представен пропуск за домуващи, с разрешително за предплатена услуга.

Клиентите на българските мобилни оператори могат да заплатят престоя си чрез изпращане на SMS, съдържащ регистрационен номер на автомобила на кратък номер 1332.

Стойността на самия SMS е 2 лв. (с ДДС)+ цената за едно съобщение, според тарифния план на съответния оператор.

Съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги за домуващи в Зона за платено паркиране (за 1 бр. автомобил на адрес) таксата за 1 месец е 10.00 лв., за 1 година - 60.00лв.

В обхвата на „Синя зона“ ще бъдат включени ул. „Ген. Данаил Николаев“, ул. „Мечников“ и ул. „Елиезер Калев“.

Пълен списък на улиците и булевардите, включени в „Синята зона“ може да видите на: https://bit.ly/2XtgmoX

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

От една майка са раждани и зико и маминия

От една майка са раждани и зико и маминия

11.01.2021 | 13:57

Абе зико ти стана типичен ученик на маминия.Обещаваш обещаваш че града ще заприлича едва ли не на Небесното царство после се измяташ и направо ни излъгваш и в стил маминия ни го нахакваш три ката.Ама ние сме си мазохисти като си стояхме по къщите а не излезнахме да подкрепим Славчо.

Отговори
5 0
пловдивчанин

пловдивчанин

11.01.2021 | 12:56

МНОГО ПОЗДРАВИ НА МАМИЦАТА ВИ

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?