Следвайте ни

Убитата Виолета е вдовицата на Малкото Бижу

След 10 години разследване за нейната екзекуция бе задържан 32-годишният Здравко Д.

viber icon

Убиецът на Виолета Балабанова бе разкрит след 10 години разследване. За нейната екзекуция е задържан 32-годишният Здравко Д.

Фамилията Балабанови е от богатите пловдивски семейства от близкото минало. Георги Балабанов-баща  бе  известен като Малкото бижу. Прякорът му дошъл покрай търговията със злато и украшения. В средата на 80-те години Балабанов е сред първите частници благодарение на прословутото постановление №56. Бързо се преориентира обаче  и отваря своя печатница.

С началото на демокрацията Балабанов и съпругата му Виолета отново сменят посоката и захващат търговия със зърно и горива. През 2003 г. кризата удря заможното семейство и Георги Балабанов решава да закрие повечето от фирмите си. Междувременно е успял да вложи пари в имоти из целия Пловдив, има и доста спестявания по банки.

След убийството през 2009 година на Виолета Балабанова подозренията падат върху сина й - Георги. Той е известен в хайлайфа, пръска пари по барове и игрални зали. Разпродава много от наследените от баща си имоти в целия град, като официалната версия е "че има запис на заповед за 350 000 лева. Защото подобни дългове не могат да бъдат пренебрегвани, все пак имам деца. ", заявява самият той в интервю пред Марица през 2012 година. Малко по-късно Георги Балабанов - младши загива при катастрофа с мотора си Сузуки, като една от версиите е, че това е самоубийство, а не случаен инцидент. Карал е с 200 км. в час и се блъска в паркирана кола пред луксозен хотел в Свети Влас.

Над фамилията тегне проклятие, шушукаха тогава местни. Малко след убийството на Виолета, майка й се самоубива.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?