Следвайте ни

"Трейс груп" ще строи пробива под Централна гара в Пловдив

viber icon

Фирма "Трейс груп", която е основен участник в консорциума "Проект Пловдив", ще изпълнява обществената поръчка за модернизацията на ЖП възел Пловдив. В проекта е включено и изграждането на автомобилния подлез под Централна гара, който ще свързва бул. "Васил Априлов" и "Македония". 

Консорциумът беше единственият участник на търга за инженеринг, обявен от НКЖИ.  Офертата е разгледана и приета, като стойността на цялата поръчка е около 90 млн. лева без ДДС.  Парите са осигурени от НКЖИ по европейска програма.  В тръжната документация беше включено и събарянето на Бетонния мост. От НКЖИ обещаха обаче да построят друго транспортно съоръжение, но то не е заложено в поръчката ,която сега ще се се изпълнява. 

Обединението трябва да представи най-напред технически проект на подлеза под гарата, който задължително ще се разглежда в Експертния съвет за устройство на територията.  

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

#1#

26.02.2020 | 08:42

Е сега се осра целия пейзаж, трафик голям, яко нагушване от кацата с меда. Затова беше целия зор. Абе изнесете ги тези ТОВАРНИ ВЛАКОВЕ извън града и без това се тресем всяка вечер. Ам боли ги фара, нали ще се нагушат яко.

Отговори
2 0

Майна

26.02.2020 | 07:06

Решението е модерен надлез глупаци ! Няма как да не е по-изгодно . Или може би там е проблема . Колкото по -скъпо ,толкова повече ще се краде. Надлез се строи и много по - бързо което означава че трафика ще се отблокира по -бързо. Ама логика явно не се търси . Може пари да са раздавани вече така че ще видим.

Отговори
3 0

ПОДЛЕЗ ДЪЛБОКО В ЧОРБАТА?

25.02.2020 | 22:59

„ПРОБИВ ПОД ГАРАТА“ (ПОДЛЕЗ ДЪЛБОК НЕ-ПЕШЕХОДЕН) СЕ ПРЕВЕЖДА НА БЪЛГАРСКИ КАТО: === ОПУСТОШАВАНЕ НА ГОЛЯМА ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ ПРЕД =ОТСАМ И ЗАД =ОТТАМ ГАРАТА С ИЗКОПИ, РАМПИ, ПОДПОРНИ СТЕНИ, СТРАХОТИИ, ПИКАЛНИЦИ ТАКА ЧЕ ПРОСТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ ДА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕКОСИ ПЕША ОТ ТОЧКА А ДО Б. СОФИЯНЦИ ЗАЗИДАХА ОГРОМЕН ОФОРМЕН ПЕШЕХОДЕН ПОДЛЕЗ ПРЕД ТРАНСПОРТНА = БЕЛЯ ЩОТО. КИТАЙЦИТЕ ПРЕКОСЯВАТ ПОЛОВИН АФРИКА С ЛЕКИ АЖУРНИ СТОМАНЕНИ ПРЕМОСТВАНИЯ ЗА ТРАФИК И ЖП ВИСОКО НАД ЖИРАФИТЕ. ПЛОВДИВ Е ЗАБРАНИТЕЛЕН ГРАД … МЛАДИТЕ СЕ ИЗСЕЛВАТ, ТЕРМИНАЛ ТРИ

Отговори
1 1

Иванова

25.02.2020 | 19:06

Чудно езеро ще се обособи!

Отговори
9 0

"Иванова" помни ГЕМИИТЕ под Пощата!

25.02.2020 | 22:52

И аз си ги спомням, какиното, и даже си пазя фотоси и ВИДЕО от гемиите под Централна Поща. Шегуваха се някои "хейтъри" (кик-кис, ама съм американизирана, а? И то без бакшиш от Ам.ЗаБГ), че там на по-лесно центално място може да си канят Ортаците за Световно Гребане!

Отговори
1 1

Ангел

03.03.2020 | 15:47

Езеро с акули

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?