49

Транспортен ад в Пловдив! Превозвачите излизат на протест утре

Транспортният бранш не се е отказал от мощния национален протест утре. Шествия с начален час 10 часа ще има в няколко града, сред които и Пловдив. Ето откъде ще мине колоната в града под тепетата:  Сборният пункт  е бул. „Кукленско шосе“ до сградата на Митница-Пловдив. Оттам камионите и автобусите се отправят в посока Сточна гара, тръгват по бул. „Цар Борис III Обединител“,минават  през тунела, завиват наляво по бул. „Шести септември“ през пл. „Съединение“, отново наляво по бул. „Руски“ посока Централна гара. От Централна гара се отправят по бул. „Христо Ботев“ до Сточна гара,после по бул. „Асеновградско шосе“ до крайната точка на шествието - отново сградата на Митница -Пловдив. Това съобщиха от Съюза на международните превозвачи. 

Транспортният бранш излиза на протест заради скъпите горива и липсата на държавна политика в това отношение. А скъпи ли са горивата, автоматично се вдигат и всички стоки и услуги, обосновават се оттам. За да падне цената на горивата, превозвачите искат премахване за 6-месечен период на биокомпонентата. Това ще поевтини литъра с около 10-15 стотинки. Ако акцизът на горивата бъде свален с 50% за половин година, това ще доведе до намаление на цените с около 33 стотинки на литър, изчисляват превозвачите.

Градските и междуселищните автобуси от общинските и областните транспортни схеми се движат предимно на метан. От 2019 година досега това гориво е скочило с 200%. „За да се гарантира движението на българските граждани с автобуси, е необходимо държавата да плати в пълен размер полагащите се субсидии“. Третата заплаха, която превозвачите виждат за бизнеса си, е увеличаването на на ТОЛ-таксите и въвеждането на такива и по второкласните пътища.   

 В протеста се включват Съюза на международните превозвачи, Камарата на автобусните превозвачи, Българското обединение на шофьорите и много други организации, свързани с превоз на пътници и товари. Шествия ще има в София, Благоевград, Варна, Русе и Бургас.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Трепете

Трепете

26.04.2022 | 15:40

Боки И Кири! Дето ни продадоха на ЕВРОГЕЙЦИТЕ и УРКИТЕ

Отговори
6 2
Манго

Манго

26.04.2022 | 15:38

А ви обещаха благоденствие няма ли компенсации от 8те милиарда на герб десни политики за леви балъци

Отговори
8 1
Дмитро Кулеба

Дмитро Кулеба

26.04.2022 | 15:11

Аве ей балуши, какво мрънкате като девочки? За моите пари става дума!

Отговори
2 6
Вервайте ни!

Вервайте ни!

26.04.2022 | 15:26

Да парите директно в мойта и на Зеленски сметките! От Вас чакаме само едни два милиарда на месец! Аде утре ще ви пуснем дтуфа сметка от ше ума и за ПП!

Отговори
8 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?