Следвайте ни

Трафикът през иглени уши! ВиК и градинари затапиха бул. „Христо Ботев“ СНИМКИ

viber icon

Тотален хаос посрещна пловдивските шофьори тази сутрин по един от основните булеварди в града, видя репортер на "Марица". Още в началото на деня адски задръствания провокираха цветущия език на хората зад волана, движещи се по южното платно на бул. „Христо Ботев“. Причината – ВиК дейности по десния тротоар, подрязване на храсти и дървета – по левия. 

Карайки колата си по булеварда, в посока Централна гара, водачите прекарват доста време, за да избегнат изненадващите дейности. След Денталния факултет се вихрят работници от ВиК, които дупчат асфалта, за да присъединят нова сграда към водопровода. На тротоара са проснати новите тръби, в които се спънаха няколко души. Мястото е сигнализирано с табели и много от водачите в най-дясното пътно платно остават изненадани и започват да се престрояват, което създава допълнителен хаос. 

Около 300 метра по-надолу по булеварда пък служители на ОП „Градини и паркове“ са решили по същото време да кастрят храстчета и клони, като са паркирали тежки возила в най-лявата пътна лента на южното платно. Така шофьорите трябва да извършват шахматни движения, да се провират през иглени уши и да си припомнят часовете по кормуване. 

По средата на този хаос има и полиция. Те следят за поведението на водачите, както и за това дейностите да преминат без усложнения и инциденти. 

Дейностите по присъединяване на водопровода ще продължат още доста време, тъй като са в самото начало, но пък подрязването на клончета се очаква да приключи съвсем скоро. Тогава може би хаосът ще бъде по-малък. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?