Следвайте ни

Телефонът на 112 почервеня, марковци не могат да се приберат

Жители на Марково не могат да се приберат до домовете си. Причината е неработещият светофар, който помагаше на шофьорите да пресекат безопасно кръстовището на Околовръстното шосе и да продължат за селото. 


„Чакаме по 10 минути на кръстовището да спре колоната или някой да ти даде път.  По-нетърпеливите тръгват да пресичат на късмет”, разказа Мира Пеева. Жената обяснява, че днес в час пик едва пресякла главното шосе с кола пълна с деца. 


С надежда да им помогнат някои от жителите на Марково звъняли на тел. 112 и молили за съдействие. 


„Безотговорно е при този трафик по Оковръстното да ни оставят без светофар. Надяваме се утре да проработи”, каза Пеева. 


Жители на Марково извоюваха монтирането на светофара с подписка преди време. Те заплашиха и с блокада на пътя. Светлинната уредба бе монтирана със средства, отпуснати от Общините Пловдив и „Родопи”. Кръстовището за Марково е едно от най-оживените и трудни за пресичане заради интензивния трафик.  

Гергана Василева

Ръководител екип „регион“

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Тъпи селяни

25.06.2019 | 23:52
6 1

А кво пречи да завиете надясно и после ляв зявой покрай тютюневия институт?Ама по-лесно да ревем нали? 40 години нямаше светофар и от две има, как ли сме се оправяли до сега?

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?