Следвайте ни

Таксиджиите най-потърпевши, траповете им изяждат хляба

viber icon

Таксиметровите шофьори са сред най-потърпевшите от лошото състояние на настилките по улиците. Причината е, че те са постоянно на пътя, който е работното им място. А в дупките  трошат не просто колите си, а средството, с което си изкарват прехраната. 

Почти няма таксиджия, който по време на изпълнение на служебните си задължения да не си е потрошил колата или да е бил на косъм от щети по автомобила, установи проверка на "Марица" сред бранша. Водачите твърдят, че дори без инциденти, през няколко месеца се налага да карат колата на ремонт заради окаяното състояние на улиците. Най-честите им проблеми са с гумите и джантите.

„Нещо страшно е, дупки колкото искаш. В една си счупих охладителя на автоматичната скоростна кутия преди година и нещо“, каза Иван, който от години е зад волана.  Таксиджията допълни, че негов колега пак заради кратер си спукал гумата, а амортисьорът му изскочил. Според него трагичното състояние на пътищата се дължи на некачествените ремонти, но не само. Проблем се оказват и надигнатите или пропаднали шахти по пътното платно. „Срязах си гумата на една шахта в "Кършияка", срещу пощата. Тя е на тротоара, но едно ъгълче, около 10 см, излиза извън него. Имаше локва там, където спирах, реших да се приближа повече до тротоара и така си изчатках чисто нова гума“, казва Володя Домашенко, който твърди, че е „вкарал дупките по асфалта в главата си и опитва да ги заобикаля“. 

Най-критичните точки на града според таксиметровите шофьори, са ул. "Даме Груев", ул. "Пере Тошев", бул. "Александър Стамболийски",  бул. "Дунав" и "Рогошко шосе". „Улицата, която излиза на бензиностанцията на ПИМК, от една година е зле. Някога имаше асфалт с малки дупки, сега няма асфалт, а дупките са дълги по няколко метра и са дълбоки по 50-60 см. Стават все по-големи. Затова и миналата или по-миналата година направихме протест и бяхме затворили "Рогошко шосе" в тази пресечка“, обясни друг таксиметров шофьор.

Най-добрата инфраструктура пък, според тях, е в район "Тракия". Там единственият проблемен участък е Околовръстното. На фона на другите квартали кратерите в "Западен" също са по-малко. Една от дълбоките дупки там дебне на ул. "Равнища" точно преди кръстовището с бул. "Пещерско шосе". Като швейцарско сирене на места са и пътните артерии в Прослав. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?