Следвайте ни

Светещи знаци на пътя предупреждават шофьорите да внимават

viber icon

Със светодиодни пътни знаци от днес е обозначена пешеходната пътека на бул. „Княгиня Мария Луиза“ до бившето заведение „Папараци“, съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков. Целта е да се създадат условия за по-безопасно движение, като се подобри видимостта за шофьорите. 

Монтираните 4 знака Д 17 „Пешеходна пътека“ са със соларно захранване. Неотдавна такава LED сигнализация бе поставена  на „зебрите“ на бул. „Васил Априлов“ – между бул. „Дунав“ и бул. „България“, и на кръстовището на ул. „Брезовско шосе“ с ул. „Борба“. Подобни мерки за повишаване безопасността на движението предстои да бъдат приложени и на други невралгични места в града. 

От „Организация и контрол на транспорта“ призовават пешеходците също да спазват правилата за движение и да пресичат на регламентираните места, като преди това погледнат за приближаващи превозни средства.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Йордан

Йордан

09.02.2021 | 12:38

Еее то не беше освежаване на ПП сега пък и знаци. Уважаеми господа от ОКТ иска работа много. Много дейни станахте в медийното пространство я кажете колко струва поръчката!!! Нищо не ви работи нито билетната система, таблата дават грешка след грешка, циклите на светофарните уредби са толкоз дълги ме можеш да заспиш на някое кръстовище. Парите потънаха в някой "джоб" а за хората нищо. Тези неща за ПП и ПЗ са ежедневие дайте нещо по съществено. Заработете си поне заплатите?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?