Следвайте ни

Студът замрази строежа на подлеза "Модър-Царевец"

viber icon

Ниските температури блокираха работата на строителите на подлез „Модър - Царевец”. Старт на проекта за 12 млн. лева беше даден в началото на януари. Бригадата разчисти площадката пред Транспортна болница и започна да подготвя съседните терени за изграждане на второто платно на ул. „Модър” между  Коматевско шосе  и жп линията.  Пространството е оградено, докарани са фургони, но строители няма.

„Спряхме, защото по проект трябва да правим канализация, която зауства в Коматевско шосе, а в тази част изкопът е дълбок 5,50 метра. Опасяваме се, че при минусови температури не може да се уплътни насипът и ще се появи пропадане, затова решихме да изчакаме по-топло време”, обясни инж. Валентин Алексиев, технически ръководител на обекта от фирма „Драгиев и ко”.

Не бива да изкарваме хората да работят навън при минусови температури, защото е опасно, и без това има много болни, потвърди и зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Бригадата ще се върне на обекта след няколко дни, като се затопли, допълни той.

Няма проблеми с финансирането на обекта. През миналата година в общинския бюджет за подлеза беше планиран един милион лева, който не е изразходван. Изпълнителят внесе в срок проекта, който е съгласуван и одобрен, но искаме да видим свършена строителна работа и тогава ще дадем аванс, обясни зам.-кметът. Тази година за подлез "Модър - Царевец"  с бюджета ще бъдат осигурени 4,5 млн. лева. 

Освен канализация в новото двулентово платно на ул. "Модър" ще се прокарват водопровод и кабели за улично осветление.  

В същото време "Драгиев и ко" работят с пълна пара на пл. "Централен" от северната страна на пощата, където имат ангажимент по реставрацията и експониране на археологическия комплекс "Римски форум". Там обаче няма изкопни работи, канализация и заварки. Разкопките са укрепени, а склоновете на изкопа се облицоват с габиони. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

дии

дии

20.01.2021 | 10:01

Мръзнат им лапичките . Кофти е да се копае с кирка и лопата в тоя студ. Виж ако багер копаеше, а камион изнасяше - тогава може. Дорде изкопаят, дорде сложат тръбите и то дошло лятото и тогава насипа хубаво ще се уплътни, не като сега в студа.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?