Следвайте ни

Строят нов паркинг за 120 коли в "Южен"

viber icon

Паркинг за 120 автомобила ще се строи  в междублоковото пространство на бул. "Александър Стамболийски" 36 - 52. Договорът с изпълнителя беше подписан  вчера след проведения търг  от кмета на район "Южен" Костадин Язов.

"Жителите отдавна чакат благоустрояване на прилежащата територия, тъй като досега бяха принудени да газят кал и да дишат прах. Радвам се, че вече можем да отговорим с реални действия на техните очаквания", коментира Язов.

Според тръжните условия  местата за паркиране трябва да бъдат напълно завършени в срок до 180 дни, но районният кмет се надява, че работата ще бъде свършена до края на тази година.  За паркинга от градския бюджет са предвидени 288 000 лева.

Наскоро паркинг за 102 коли беше изграден и за живеещите в големия блок на ул. "Асен Христофоров" / пресечката на бул. "Александър Стамболийски"/.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?