Следвайте ни

Стиснете зъби, шофьори! ВиК ремонт затапи Коматевско СНИМКИ

viber icon

Страхотни задръствания  за пореден път късат нерви на шофьорите, този път – в участъка на Коматевско шосе в посока бул. „Никола Вапцаров”.

От днес строителите от фирма „Драгиев и ко” започнаха смяна на стария водопровод при пресичането на двата булеварда. Проектът е на ВиК – ЕООД. 

Преди обяд колоните от автомобили блокираха част от бул. „Христо Ботев”, редяха се под надлеза и се точеха по Коматевско шосе. Разкопава се само малка отсечка до кръстовището с бул. „Никола Вапцаров” в крайната дясна лента, където е струпана техника.

Булевардите в Пловдив са тесни  спрямо броя на колите, който расте стремглаво нагоре. Особено бул. „Александър Стамболийски”, успореден на бул. „Никола Вапцаров”, който прилича на малка уличка в изостанало село.  

„Започнахме пресичане на самото кръстовище на Коматевско шосе” и „Никола Вапцаров” и след като приключим  работата в този участък, ще затворим северното платно на „Никола Вапцаров”. Най-добрият вариант за нас  е да се затвори цялото кръстовище, но тогава трафикът в тази част на Пловдив  ще се влоши още повече. Затова ще работим в малки отсечки, засега – само в една лента”, обясни главният инженер от фирма „Драгиев и ко” Валентин Алексиев. 

Старият водопровод на кръстовището е с дължина шест метра и ще се реже на парчета, за да не се въвежда забраната за коли на цялото  кръстовище.

Няма как реконструкцията да се изпълнява, без да се ограничава движението, напомни инж. Алексиев и помоли гражданите за търпение. 

Едновременно с това дежурният екип на В и К отстранява  от сутринта авария на старото сградно отклонение на тротоара от северната страна на бул. „Никола Вапцаров”. Настилката, включително и на велоалеята, е разкопана, за да могат майсторите да отстранят теча. 

Тръбите в целия участък на бул. „Никола Вапцаров” от Коматевско шосе до първия светофар на ул. „Константин Геров” са амортизирани и отдавна имат нужда от основен ремонт.  От община Пловдив предупреждават, че строителните работи в северното платно на бул. "Никола Вапцаров" ще продължат до 30 септември.

Снимки от Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пак Драгиев-и

Пак Драгиев-и

26.07.2021 | 15:07

Тези хора обещаха да свършат за 2 месеца. Вече 4ти месец - и не му се вижда края. Нищо. Следващия търг пак те ще спечелят. Проверено!

Отговори
6 2
да,

да,

26.07.2021 | 14:42

Стискането на зъби е за пешеходците, да чакат по 2-3 мин. на "умен" светофар в тия жега!

Отговори
4 4
Някой знае ли?

Някой знае ли?

26.07.2021 | 14:42

Ще се прави ли кръговото на бул. “Коматевско шосе” и бул. “Никола Вапцаров”, което беше коментирано в началото на проекта?

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?