Следвайте ни

Стартират улични ремонти за 10 млн. лева

Няма забавяне на Водния цикъл

viber icon

Обществени поръчки за улични ремонти подготвя градската администрация  на обща стойност 10 млн. лева.  „Общината е с ограничен бюджет заради  пандемията и икономическата криза, но се надяваме, че в следващите две-три години ще имаме възможност за по-голямо финансиране на градската инфраструктура. Затова искаме навреме да изберем изпълнители”, каза зам.-кметът  по строителство Пламен Райчев.

Шест милиона лева се предвиждат за рехабилитация и реконструкция  на улици и междублокови пространства, а още четири милиона за ремонт на тротоари. В най-лошо състояние са настилките на кварталните улици дори в централната градска част. Всички обекти, включени в предишните договори  между общината и фирмите, вече са изпълнени и средствата са свършили. 

На ул. „Карловска” ще бъде запазена паважната настилка, стана ясно вчера.  Ремонтът се извършва по проекта на подмяна на ВиК, който се реализира със средствата по ОП „Околна среда”. Преди няколко месеца от Община Пловдив направиха онлайн допитване до гражданите как си представят улицата - дали да стане пешеходна, или отворена за трафик, а също така каква да бъде настилката -  павета или асфалт. Повечето граждани, които пожелаха да участват в дискусията, са предпочели улицата да си остане в същия вид, но с равен паваж.

До две седмици ще бъдат завършени канализационният  колектор и водопровод, след което ще се възстанови настилката от павета, каза зам.-кметът.  Той допълни, че засега няма забавяне при изпълнението на проекта за Водния цикъл. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?