Следвайте ни

Срив в системата провали търга за маркировката в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Срив в централната автоматизирана система на Агенцията за обществени поръчки провали  търга за маркировката, който беше насрочен днес в ранния следобед в общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта".  Офертите вече се подават електронно и се отварят онлайн, без да присъстват кандидатите. 

 Обявената обществена поръчка  е разделена на  две обособени позиции – за  хоризонтална  пътна маркировка и  за сигнализация  с прогнозни цени съответно  350 000 и 300 000 лева или общо 650 000 лева  с ДДС.

От ОП "ОКТ"  веднага се свързали с Агенцията и оттам са уверили, че отстраняват повредата. 

Известно е само, че три фирми проявяват интерес към хоризонталната маркировка, а четири - към вертикалната сигнализация. 

Новосформираното звено в ОП "ОКТ"  не смогна за първия учебен ден да възстанови всичките 335 пешеходни пътеки пред учебните заведения и детските градини. Изцяло са освежени  зебрите  само в "Западен",  половината в "Централен" и частично в "Източен". 

Звеното беше създадено за маркировката на малките улици,  а  зебрите на големите булеварди  ще се възстановяват от фирми, които тепърва ще бъдат избрани, тъй като  срокът на старите изтече. 

От предприятието увериха обаче, че  пред всички учебни и детски заведения има вертикална сигнализация за безопасност на пешеходците. 

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?