Следвайте ни

Спукаха от проверки шофьори на маршрутки, градски и междуградски рейсове

Има задържани шофьори

viber icon

Пловдивската полиция спука от проверки шофьори на маршрутки, градски и междуградски автобуси. Акцията се проведе в рамките на вчерашния ден с цел установяване и недопускане на нарушения по Закона за движение по пътищата, пряко влияещи върху пътния травматизъм. 

Униформени извършиха 439 проверки на водачи на моторни превозни средства, като констатирах 214 нарушения по Закона за движение по пътищата. Съставени са 32 акта за установяване на административно нарушение и 142 глоби по фиш. 

8 са шофьорите, говорили по мобилен телефон по време на управление на превозни средства без наличието на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете. 9 от проверените водачи не са използвали обезопасителен колан, а в три от случаите  са съставени актове за установена техническа неизправност на превозните средства. В полицейския арест са задържани трима водачи- за неправоспособност, шофьор, управлявал нерегистрирано  МПС и дрогиран водач.

Шестима от проверените участници в движението са с актове за нередовни пътни документи. 

На водачите на МПС са съставени 43 глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и неправилни маневри. В хода на проверките са съставени 28 фиша за неправилно паркиране и престой и 71 фиша за извършени други нарушения.

Проверените водачи на превозни средства от обществения транспорт за превоз на пътници са общо 91.  Констатирани са 25 нарушениям съставени са35 глоби и 10 акта. По време на проверките на 38 от водачите  са връчени и електронни фишове за вече извършени нарушения.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?