Следвайте ни

Съпрузи разпределяли парите за превозвачите в Пловдив

Двамата служили заедно в ОП "Организация и контрол на транспорта"

viber icon

Съпрузи са разпределяли парите за превозвачите по линиите на градския транспорт в Пловдив, след като се оказали служители в едно и също общинско предприятие. Бившият директор на „Организация и контрол на транспорта” /ОКТ/ Борислав Кръстев доскоро е бил шеф на благоверната си Недялка Кръстева. В момента дамата е в отдел "Човешки ресурси", но преди време била експерт по контрол на информацията. Длъжността се състои в ежемесечни проверки на справките, които подават превозвачите в градския транспорт за изпълнените курсове, а също така и на броя на продадените карти и билети.

На тази база Недялка е изготвяла доклад до директора със становище за размера на компенсациите и субсидиите, които трябва да се превеждат на фирмите. Борислав пък, като шеф на предприятието, е подписвал документите за изплащането на парите на фирмите. Така съпрузите на практика са контролирали парите за превозвачите. От Община Пловдив настояват, че няма конфликт на интереси. 

Още за семейната ситуация в ОП-то четете по-късно в marica.bg.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?