Следвайте ни

Споделените електромобили вече са и в Пловдив

Услугата за почасово наемане на електрически автомобили SPARK официално стъпи и под тепетата

viber icon

Услугите на компанията за споделена електромобилност SPARK вече са достъпни и в Пловдив. От понеделник сините автомобили на компанията вече са под тепетата. Така Пловдив става вторият град у нас, в който електромобили ще могат да се вземат под наем през мобилно приложение. Цените на услугата започват от 29 стотинки за минута наем за най-малките автомобили и достигат до 49 стотинки за по-високия клас.

В София услугата вече се наложи, а автопаркът от близо 500 различни модела електрически автомобили - от малък градски автомобил до товарни или пътнически бусове, обслужва вече почти 4 години жителите и гостите на столицата.

Чрез услугата потребителите и в Пловдив могат да наемат автомобил от 15 минути до няколко дни, според нуждите и желанията си. В приложението потребителите виждат както зоните, в които може да се наеме и освободи автомобил, така и всички коли и модели, които са свободни да бъдат наети. След заявка за наемане конкретният автомобил се "запазва" за потребителя в рамките на 15 минути. Зоните на SPARK в Пловдив покриват широкия център и основните търговски и бизнес хъбове в града.

"Много сме щастливи, че добавяме и Пловдив в услугата SPARK. Вярваме, че добавянето на модерна, удобна и отговорна към природата транспортна услуга ще подобри значително възможностите за транспорт и мобилност в Пловдив", коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK за България.

"Срещаме голямо разбиране и подкрепа от общината в града и сме убедени, че с нашата услуга Пловдив ще се затвърди още повече като един от най-модерните и бързоразвиващи се градове в региона. Нашата услуга предлага решение на част от сериозните проблеми в градската среда - тежкия трафик и замърсяването на въздуха с вредни емисии. Със стъпването си в Пловдив ще дадем сериозен тласък на развитието на съпътстващата зарядна инфраструктура за електромобили в града", допълни още Спасов.

Всеки потребител на SPARK може да пътува спокойно между София и Пловдив и да освободи колата в желаната дестинация. Пътят между двата града, както и на територията на гр. Пловдив, е обезпечен със зарядни станции от партньорската ни мрежа Eldrive, където зареждането е безплатно за потребители на SPARK.

Компания SPARK Technologies UAB (Литва) контролира дейността на услугата в Литва, България и Румъния. Към момента общият брой електромобили в SPARK е над 1400 за трите държави, в които оперира, като над 500 от тях са в България.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?