Следвайте ни

Спирка "Тунела" става "Капана"

Общината чака предложения от пловдивчани за нови имена до 9 февруари

Десетки автобусни спирки ще имат нови имена. Те обаче ще бъдат въведени в електронната система в градския транспорт, след като приключи общественото обсъждане. Пътниците могат да дават предложения за промени до 9 февруари, съобщиха от ОП "Организация и контрол на транспорта".  

Спирките около Тунела вече ще се наричат по друг начин - "Капана", Стария град, подлез Археологически, Понеделник пазара, в зависимост от коя страна на Тунела се намират.  "Тримонциум" се заменя с "Пл. "Централен",  "Била 1" - с "Автогара "Родопи" - ул. "Македония".

Електронният надпис в рейсовете на ул. "Димитър Талев" вече ще гласи "Оазис 4", вместо "Била 4". От електронната карта изчезват "Баня Русалка" и куриозният "Белият  дом", като се заменят с "бул. "Никола Вапцаров" - ул. "Чорлу" и бул. "Никола Вапцаров - ул. "Гавраил Кръстевич". Знаковото име "Камела" на същия булевард засега се запазва. Спирката „Папараци“ на бул. "Кн. Мария-Луиза" вече се казва „Малка раннохристиянска базилика“. 

На Коматевско шосе, където досега нямаше спирки, пътниците ще се ориентират по надписите "Попов", "Филкаб", "Еврохоспитал", "Футболен комплекс Ботев". Общо в Пловдив има около 500 заслона. Предложения се подават на имейл: [email protected] в предприятието, а таблицата с имената е публикувана  в сайта на община Пловдив - www.plovdiv.bg/item/transport/ - в рубриката „Актуална информация“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?