Следвайте ни

Спират с бариера нашествието на коли в "Капана"

viber icon

С бариера скоро ще се контролира достъпът на коли в пешеходната зона в „Капана“. Съоръжението е сложено на ул. „Железарска“, а тези дни поставиха и будката за охрана малко след първата пресечка към квартала от  Тунела, по която трафикът няма да се спира.  

Бариерата ще ограничи движението към суперцентъра на Пловдив, тъй като ще се вдига само ако шофьорът има пропуск.  

Специалният режим няма да важи за специализираните автомобили – линейки, пожарни, обслужващите машини на „Чистота“, полиция.  Предимство ще ползват и граждани, чийто адрес е в пешеходната зона, а също така автомобили, които зареждат търговските обекти. Според общинската администрация режимът ще създаде повече ред в арт квартала, тъй като особено във вечерните часове тук се забелязва нашествие на коли. 

Както е известно, бариери са монтирани на трите от улиците в Стария град - една на ул. "Съборна", две - на входа в резервата откъм Понеделник пазара и на изхода към Източната порта.

По същия начин е ограничен достъпът на коли  до общината и Главната откъм ул. „Кн. Ал. Дондуков - Корсаков“.  Преди това обаче по нареждането на кмета на Пловдив Здравко Димитров беше премахната сложената в миналия мандат бариера на ул. „Ясна поляна“ към спортните зали и игрища на Гребния канал.

 

 
 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Тодор А

Тодор А

24.08.2021 | 11:46

А с другата бариера, на ул. Ст. Веркович - на която няма кабинка как ще се оправяме ? Те ще е с магнитна карта. Най вероятно ще продадат нови пропуски на жителите на капана...?

Отговори
0 0
Юлия Р.

Юлия Р.

22.08.2021 | 13:33

Бариерите в Стария град не са ефективни. Улиците там са задръстени от коли. Как става знаят само кибиците на бариерите.

Отговори
2 0
До фашистите

До фашистите

22.08.2021 | 12:13

ГЕРБ Е ГЕНОЦИД ЗА ПЛОВДИВ

Отговори
4 1
Арх

Арх

22.08.2021 | 11:02

В цивилизования свят когато ограничат колите някъде, им осигуряват паркинг. А паркингът се изплаща от таксите. Тук караме само на забрани, които впрочем не се отнасят до забраняващите. Те са си издали пропуски.

Отговори
8 2
Нали

Нали

22.08.2021 | 11:52

Славчо Атанасов е гeй!

Отговори
3 4
Юлия Р.

Юлия Р.

22.08.2021 | 13:56

Е, и ге.й да е. Теб какво те бърка? Да не би да те е отсви.рил? Не ти ли омръзна да пишеш тези глу.пости? Смени репертоара.

Отговори
2 0
експерт

експерт

22.08.2021 | 11:01

ПЛОВДИВ НЕ Е КОНЦЛАГЕР С БАРИЕРИ. ЧЕ ОБЩИНАГА И КАТ НЕ СЕ СПРАВЯТ С НАРУШИТЕЛИТЕ ГРАЖДАНИТЕ И ГОСТИТЕ НЯМАТ ВИНА. ИМА КОЛИ ИМА ПРОБЛЕМ НЯМА КОЛИ НЯМА ПРОБЛЕМ. ЗИКО НЕ ВЗЕМАЙ ПРИМЕР ОТ ФАШИСТИ И КОМУНИСТИ.

Отговори
7 4
Нали

Нали

22.08.2021 | 11:52

Славчо Атанасов е гeй!

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?