49

Спират движението по част от бул. „Христо Ботев“ заради пробива под гарата

Северното платно на бул. „Христо Ботев“ се затваря за пътни превозни средства в участъка от автогара „Юг“ до източния полукръг на кръговото кръстовище на 13 февруари. Причината са строителните дейности по пробива под Централна гара, информират от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Движението ще се извършва двупосочно в южното платно. Десният завой към ул. „Иван Вазов“ и бул. „Руски“ няма да е възможен. Надясно ще може да се завива по ул. „Любен Каравелов“.

Предупредителни табели ще бъдат поставени на кръстовищата с бул. „Цар Борис III Обединител“, ул. „Найчо Цанов“, „Авксентий Велешки“ и други места.

Първите около 10-ина дни след затварянето на пътната отсечка фирмата, която изпълнява проекта за пробива, ще подготвя строителната площадка. Предвижда временната организация на движение да продължи 4 месеца – до 13 юни. От общината се извиняват за неудобството и се надяват пловдивчани и гостите на града да проявят разбиране.

Маршрутите на автобусите по линии №12,16, 17, 18, 24, 113, 116 и 222 се
променят, както следва:

Линия №12 (кв. „Христо Смирненски“ – ТК „Марица“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, направо по ул. „Любен аравелов“, ляв завой по бул. „Руски“ и по маршрута, утвърден с
общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №16 (бул. „Александър Стамболийски“ – кв. „Гагарин“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, направо по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой по бул. „Руски“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №17 (ЖР „Тракия“ – кв. „Прослав“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой на кръговото кръстовище по бул. „Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №18 (завод „Устрем“ – Хангарите): бул. „Христо Ботев“, десен завой по бул. „Цар Борис III Обединител“, направо по бул. „Цар Борис III Обединител“, наляво по бул. „Шести септември“, десен завой по бул. „Руски“ и и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №24 (завод „Устрем“ – кв. „Прослав“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой на кръговото кръстовище по бул. „Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №113 (Овощарския институт – КАТ): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен  Каравелов“, ляв завой на кръговото кръстовище по бул. „Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №116 (бул. „Александър Стамболийски“ – кв. „Изгрев“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, направо по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой по бул. „Руски“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №222 (кв. „Прослав“ – ПУ „Паисий Хилендарски“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой на кръговото кръстовище по бул. „Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Шофьорите са предупредени да спират на всички автобусни спирки по
променените маршрути.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Арх

Арх

10.02.2023 | 16:41

Безсмислено е да коментираме ползите за пловдивчани. Ползите са за други, онези, които ще си поделят бюджетните милиони.

Отговори
5 3
Димо

Димо

10.02.2023 | 15:16

Тотално скапване на Южен. Вместо да изкарат влаковете извън града, да се отпуши трафика. Тръгнаха да правят простотия. Тези дупки не предлагат решение а създават нови проблеми. Мръсна крадлива сган.

Отговори
6 7
РДД

РДД

10.02.2023 | 16:52

Влаковете не трябва да се изкарат извън града, напротив! Но трябваше да повдигнат влаковата линия между Централна гара и Прослав, както и на изток до Тракия. Така е навсякъде в развитите държави. Линия на едно ниво да пресича улици и да дели града на две половини не е адекватно решение изобщо.

Отговори
4 1
БТВ

БТВ

10.02.2023 | 15:16

"Затварят Бетонния мост преди пускането на пробива на гарата, но няма да го бутат"?! Ще стане забавно в Южен. поне да го затворят, когато пуснат движението по Модър - Царевец.

Отговори
6 1
Иван

Иван

10.02.2023 | 14:49

10 дни ще подготвят площадката. Вместо за 10 дни да са приключили работа. Тези, които сключват тия договори са за.......

Отговори
3 3
"само" 4 месеца

"само" 4 месеца

10.02.2023 | 14:42

Супер! 4 месеца реорганизация, за нещо със спорни резултати в бъдеще. Щом по предварителни сметки е 4, значи ще е поне 6 месеца. Дано да не стане година. Транспортният ад в Пловдив ще стане още по-горещ.

Отговори
12 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?