Следвайте ни

Спасяват Бетонния мост 

viber icon

Национална компания "Железопътна  инфраструктура" да поеме ясни ангажименти за проектирането и реконструкция на Бетонния мост успоредно с изграждането на пробива под Централна гара. Това искане ще поставят  областният управител Дани Каназирева и кметът Здравко Димитров пред ръководството на НКЖИ на срещата в Община Пловдив. 

За запазването на съществуващата пътна връзка между районите "Южен" и "Централен" настояват и от Камарата на иженерите в инвестиционното проектиране /КИИП/, чиито представители обсъдиха днес проблемите с Дани Каназирева, арх. Валентин Маринов и новия главен архитект на Пловдив  арх. Димитър Ахрянов. 

Според обществената поръчка, обявена от НКЖИ  за пробива под гарата,, Бетонният мост се разрушава, след като се изгради подлезът.  ""Това  ни притеснява, защото противоречи на обществения интерес. Ще настояваме  пътното съоръжение да бъде обновено  и да се изпълнят всички връзки с моста за сметка на НКЖИ", заяви Каназирева.  Тя допълни, че Община Пловдив не може да осигури финансиране за подобни пътни съоръжения от общински бюджет. 

Според арх. Валентин Маринов реконструкцията на Бетонния мост  може да стане с обявяване на нова обществена поръчка в НКЖИ, тъй като за изграждането на пробива вече е започнала процедурата по разглеждане на документацията. "За Асеновградско шосе допълнително беше обявена поръчка за изграждане на кръговото кръстовище , след като трасето се разшири с още едно платно, и предстои по същия начин да се построят локалните платна",   даде пример арх. Маринов. 

"В Община Пловдив ще разгледаме всички ПУП-ове , свързани с пробива на гарата и Бетонния мост , ще се запознаем с проектите и ще търсим вариант за реконструкция на моста, за да не се блокира движението", коментира арх. Ахрянов. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?