Следвайте ни

Снегът свари по бели гащи шофьори в Пловдивско ВИДЕО

viber icon

 

Пътищата на територията на Пловдив и региона са проходими при зимни условия . През изминалото денонощие на тел 112 няма подадени сигнали за закъсали автомобили и катастрофи, информират от пловдивската полиция. 

Натрупалата се снежна  покривка е изненадала неподготвени водачи в района на село Песнопой.  По информация на РУ в Хисар, рано тази сутрин водачи на три тира са били принудени да спрат и да сложат вериги, за да продължат движението си, преминавайки през Чукурлийски баир  в района на главен път II- 64. 

 Републиканските пътища, минаващи през територията, обслужвана от РУ Асеновград- към Кърджали и Смолян, също са напълно проходими. Две почистващи машини работят в непрекъснат режим на път II- 86 .  

 Спокойна при зимни условия е обстановката на територията, обслужвана от РУ Карлово. И трите прохода- Стражата, Козница и Беклемето са проходими, като единствено през  Беклемето не се допуска движение на МПС  до 12 тона. 

Предвид, че маршрута до хижа Здравец и Копривките може да бъде предпочетен от много семейства с деца, е добре да не подценявате пътната обстановка в родопската яка. 

От полицията съветвaт водачите, които планират да пътуват в зимни условия, да тръгват на път само ако са опитни и добре подготвени- с вериги на автомобилите, заредени с гориво и мобилни телефони, топли дрехи и напитки.  

На този етап пътуване до Бяла Черква е невъзможно.  От ОД МВР Пловдив съветват водачите да поддържат безопасна дистанция и да изберат по- ниска от препоръчаната в съответните участъци скорост на движение.

Препоръчително е и да не използват функцията за автоматично поддържане на скоростта , защото тя не е предназначена за шофиране по хлъзгав терен.  

За пътуващите в двете посоки на участък от км 106 до км 156 от АМ „Тракия“, прилежащи изцяло на територията на пловдивската полиция, пътната настилка е много добре почистена и опесъчена.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?