49

След скоростен ремонт: Пускат движението по „Кукленско шосе“

Източното платно на булевард „Кукленско шосе“ в отсечката от Митническо бюро – Пловдив до улица „Индустриална“, което се асфалтира, до дни ще бъде пуснато за движение. Заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев провери днес с какви темпове се движат изпълнителите от „Пътища“ АД и остана доволен от видяното.

„Асфалтирането на този участък започна вчера и изпълнителите работят в график. Остава да се положи най-горния износващ слой асфалт, след което движението в този участък ще бъде временно пуснато. Така ще отворим и двете платна на булеварда, а след доставката от ВиК на водопроводни тръби, дейностите ще продължат и в следващите участъци на булеварда “, коментира при инспекцията Райчев.

Той определи двете отсечки – между Митническото бюро и улица „Индустриална“ и частта между „Индустриална“ и улица „Скопие“ като най-тежките и натоварени за движение. 

„Булевард „Кукленско шосе“ е един от обектите, където ремонтните дейности през годините на няколко пъти са започвани и след това са спирани заради липса на средства. За съжаление, като цяло работата се забавя заради повишените цени на материалите, включително на тези за изграждане на пътна инфраструктура, но правим всичко възможно за преодоляване на пречките и завършването на булеварда до края на годината. Това е важна входно-изходна артерия за града, има натоварен трафик заради Митническото бюро и настилката е амортизирана, но с ремонта ще отговорим на очакванията на гражданите и бизнеса за подобрена инфраструктура“, каза още заместник кметът.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ох майко мила

Ох майко мила

14.04.2022 | 20:11

6 месеца за една отсечка от 500 метра. Заместник кмета бил доволен от видяното. Смях

Отговори
1 0
Поредният не-адърник от екипа

Поредният не-адърник от екипа

14.04.2022 | 16:28

Спрях те движението през ноември-декември. В участъка направите само тротоарите от изток. 6 месеца отсечката се минава за поне 30 минути и разстояние по малко от километър. Пари и нерви за хората в потока. И мръсен въздух. Айде уволнение на всички калинки, начело с набедения за Кмет.

Отговори
3 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?