Следвайте ни

След публикация на "Марица": Ремонтират повредената бариера на жп прелеза в Пловдив

Кметът Здравко Димитров ще иска от НКЖИ нова сигнализация

viber icon

Ремонт  започна на повредената бариера на  един от жп прелезите  на бул. "Копривщица"   и "Свобода", след като шефът на "Общински пазари" Запрян Тодоров забеляза тази сутрин, че тя е пусната наполовина и колите минават отдолу. На останалите прелези бариерите бяха свалени. Тодоров уведоми веднага кантониерката, а репортерът на "Марица" - шефа на ЖП възел Пловдив Гошо Къчков.


Работниците подменят скъсан тел, за да възстановяват сигнализацията. Бариерите са стари, а железничарите твърдят, че са монтирани през миналия век. Затова често излизат от строя.


Кметът Здравко Димитров съобщи, че още в понеделник ще  разговаря с представителите на НКЖИ с молба да бъдат подменени бариерите  при кръстовищата с Пещерско шосе и бул. "Свобода". На жп прелеза с бул. "Шести септември" бариерата е нова, каза Димитров. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?