Следвайте ни

След публикация на „Марица”: Преместиха табелата за винетка, 7 села си отдъхнаха

viber icon

Преместена е табелата, която разбуни духовете в 7 села, сред които Ягодово и Катуница, тъй като трябваше да купуват стикера само за 200 метра разстояние, което им се налага да изминават всеки ден. Знакът вече е поставен в края на надлез „Скобелева майка”, а не както беше на отбивката за двете села и ги постави в абсурдната ситуация да си купуват стикера само за 00 етра. Проблемът бе решен след бурната реакция на жители на Ягодово и Катуница. 

Жители на двете населени места край Пловдив дори заплашиха с протест.  

Поставени сме в абсурдна ситуация – да влизаме в Пловдив без винетен стикер, а да излизаме с такъв, коментираха пред „Марица” кметовете на Катуница и Ягодово Красимир Юруков и Димитър Дишев. Те обясниха, че недоволството сред жителите им расте всеки ден.

 Днес управниците на Ягодово и Катуница внасят в АПИ протестно писмо.  То е подкрепено още и от кметовете и на селата Болярци, Кочево, Караджово и Моминско.

„Ако АПИ не реагират, ще стигнем чак до премиера. Ситуацията в Пловдив и селата около града е подобна като казуса в София”, коментира кметът на Ягодово. Преди дни премиерът Бойко Борисов избухна срещу шефа на АПИ, след като стана ясно, че е въвел винетки за селата около София. 

Снимки Наташа Манева

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Димо

Димо

23.02.2020 | 18:48

Че то и от Кочево до Садово не би трябвало да има венетка!!

Отговори
0 0
Жител на с. Бенковски

Жител на с. Бенковски

21.02.2020 | 15:27

Моля помогнете ни! За 100-150 м. м/у Царацово и Бенковски, трябва да сме с винетки. Това касае общ. Марица...и то защото има малко разклонче за Магистрала "Тракия".

Отговори
1 1
Христов

Христов

21.02.2020 | 15:05

А какво става по пътя за с. Бенковски- общ. Марица?! До Царазово може, а со Бенковски- с венетка. Защо ли?

Отговори
1 1
Емануил Апостолов

Емануил Апостолов

21.02.2020 | 14:49

Всички населени места около София са към Столичната община и там си плащат данъците. Нито едно от въпросните пловдвски села не е към община Пловдив и не плащат данъци в нея..

Отговори
10 1
Дедовия

Дедовия

23.02.2020 | 06:57

А, значи в София може, а тук - не? А защо там села на 20 км са в столична община? За да им се изгради инфраструктура. Затова им прибират и данъците. А тук какво? Двайсе измислени общини с по двеста чиновника!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?