49

След първия сняг в Пловдивско: Пътища - ледени пързалки, коли по таван и паднали дървета ОБЗОР

Само 2 см сняг натрупа в Пловдив и региона, но причини изключително много нерви и проблеми за шофьорите. В социалните мрежи пътуващи през нощта изригнаха, че главни пътища въобще не се разчистват и че са се превърнали в ледена пързалка. Сигнали имаше за пътя Пловдив-Пазарджик, Пловдив-Асеновград, също за пътя към хижа Здравец. Очевидци твърдят, че е имало много закъсали коли, както и три, обърнали се по таван. 

На една от снимките се вижда и пропаднал електромобил под наем. "Огромни тапи на пътя за хижа Здравец. Лед след Гълъбово, изобщо не е чистен пътя. Няма минаване надолу, за нагоре е абсурд, не тръгвайте, освен ако нямате много излишно време",написа шофьор късно вечерта. "Снегът пак ни изненада. Киша и чудо. Ей затова плащаме винетки", пише дама зад волана, пътувала по пътя Пловдив-Асеновград. 

Дежурният в Областното пътно управление съобщи пред "Марица", че всички пътища са лъснати до асфалт. Предвид че снеговалежът е спрял, обстановката е спокойна. 

Във вчерашния ден огнеборците в Пловдивско също са имали работа. Те са отстранили пет паднали дървета. Сигналите са от град Пловдив, също град Клисура и село Христо Даново. Справка сочи, че сред колегите си от страната, пловдивските пожарникари са били най-ангажирани при снеговалежите. Най-много са подадените сигнали тук. 

снимки от Фейсбук

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
АК 47

АК 47

27.01.2023 | 10:43

Вижте се колко струвате пловдивчани, само мрънкане, претенции, а не ви е задължение като водачи на МПС да се движите със съобразена с пътните условия скорост и забравете, че сте най-важните на пътя за да стигне до крайната точка на пътуването дори за много повече време.

Отговори
15 3
Bxhh

Bxhh

27.01.2023 | 18:39

Много си прав ама то много па......не по пътищата

Отговори
0 0
Обичайно, като резултат,

Обичайно, като резултат,

27.01.2023 | 09:24

за "суверенът - роб" и яхналите го, избрани от него

Отговори
4 3
Гопето

Гопето

27.01.2023 | 09:15

Абе натода иска силни емоции. Коли по таван, премръзнали крака, червено вино. Закъсали в снега и така

Отговори
5 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?