Следвайте ни

Пътуваме без кондуктори по още 2 линии на градския транспорт

viber icon

Без кондуктори ще пътуваме по градските линии № 7 и 113  до една седмица, след като се създаде организацията за електронно таксуване. Първата линия, в чиито автобуси ще се обслужваме сами, е № 25. Контрольори ще обясняват на пътниците как да си извадят билет от монетния апарат в рейса и как да чекират картите си, ако предварително са ги купили. 

Монетните автомати не връщат ресто, предупреждават превозвачите и съветват пътниците да се запасят с дребни пари, преди да се качат в рейса. По линия № 113 в повечето автобуси и сега няма кондуктори, а билети се продават от шофьорите. На вратите и по стъклата в самите автобуси са разлепени съобщения, че билети се купуват от водачите. Рейсовете по линия № 7 се обслужват от кондуктори, но не всички имат работещи електронни устройства. 

Зам.-кметът Тодор Чонов напомня, че е необходимо шофьорите на автобусите да се чекират правилно в електронната система. Ако има грешка, на електронното табло няма как да се появи точна информация кога пристига рейсът. Екипът от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" ще помага на шофьорите в рамките на месец. След този срок отговорността за стартиране работата на електронната система ще е тяхна, предупреди зам.-кметът. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?